Antwerp hoopt op tweede mirakelgenezing van Michael Frey, nieuwe spits niet prioritair

 ©  BELGA

Extra onderzoeken moeten de ernst van de blessure nog aantonen, maar zo goed als zeker heeft Michael Frey (28) zondag op AA Gent een scheurtje in de kuit opgelopen. Antwerp hoopt dat de Zwitser andermaal sneller herstelt dan een gewone sterveling en gaat niet actief op zoek naar een spits.

Pieter-Jan Calcoen

Tijdens de ochtendtraining gisteren op de Bosuil was sportief directeur Marc Overmars een aandachtige toeschouwer. Er daagden ook heel wat supporters op, die zich uiteraard afvroegen of Antwerp een nieuwe spits zal aanwerven nu Michael Frey geblesseerd is. Overmars deed tegenover omstanders uitschijnen dat dit voor hem geen prioriteit is. Liever wil hij er een polyvalente flankaanvaller bij om de creativiteit aan te wakkeren en eventueel te depanneren in de punt. Daarnaast is het een must voor de Nederlander om de kern af te slanken.

Behoudens een opportuniteit is het dus lang niet zeker dat Mark van Bommel er nog een goalgetter bijkrijgt. Voor sommigen binnen de club was dat nochtans een serieuze denkpiste, maar Antwerp heeft zo zijn redenen om niet overhaast de markt op te gaan. Enerzijds is er de Europese uitschakeling, waardoor het aantal wedstrijden de komende maanden beperkt is en de selectie niet nog groter moet worden. Anderzijds is er de voorgeschiedenis van Frey: de Zwitser heeft al bewezen sneller te herstellen dan collega-profvoetballers.

 ©  BELGA

The Tank

We nemen u mee naar een dikke twaalf maanden geleden. Toen moest Frey op 13 augustus vervroegd naar de kant tegen Charleroi. Het verdict achteraf was zwaar: een breukje in de linkerknie, Frey zou twee tot drie maanden out zijn. Amper twee weken later stond de Zwitser echter alweer op het veld. Is hij dan een medisch wonder? Binnen de club valt te horen dat Frey toen zo obsessief werkte met de dokters en kinesisten dat hij het revalidatieproces enorm versnelde. Zijn bijnaam luidt niet voor niks The Tank.

Antwerp rekent er niet op – dat soort mirakels valt niet elk jaar voor – maar hoopt wel dat Frey zijn stunt nog eens kan herhalen. Op dit moment is de voorspelling dat hij wekenlang niet inzetbaar zal zijn. Extra onderzoeken moeten nog meer duidelijkheid brengen over de blessure, de kans is zeer groot dat Frey een scheurtje in de linkerkuit heeft opgelopen. In principe lijkt een maand onbeschikbaarheid dus het minimum. Tenzij Frey natuurlijk weer alle wetten van de geneeskunde tart: dan zou je daar Antwerp zijnde mooi staan met je nieuwe spits…

Aangeboden door onze partners