Meghan Markle: “Harry zei me dat ook hij zijn vader heeft verloren”

 ©  AP

In een interview met het tijdschrift The Cut blikt Meghan Markle terug op de voorbije, woelige jaren. Het werd een uitgebreid gesprek over de relatie met de koninklijke familie en haar eigen vader, de verhuis naar de Verenigde Staten en haar huwelijk. “Harry en ik: we zijn zoals peper en zout.”

wverBron: The Cut

Na twee jaar stilte is Meghan Markle van plan om terug te keren op Instagram. “Wil je een geheim weten?”, vraagt de vrouw van prins Harry aan journaliste Allison Davis. “Ik keer terug… naar Instagram.” Voor haar huwelijk met Harry had ze miljoenen volgers op Instagram en deelde ze al het lief en leed uit haar leven, nadien werd dat ingewikkelder. Samen met haar echtgenoot, prins William en hertogin Kate Middleton deelde ze de Instagram-account @kensingtonroyal. “Het was een enorme aanpassing om van volledige autonomie naar een ander leven te gaan”, klinkt het.

Bij de geboorte van Archie mocht Meghan pas foto’s van haar zoon delen na goedkeuring van het koninklijk paleis. “Dat is toch niet logisch? Waarom zouden mensen die mijn kinderen het n-woord noemen het recht hebben om die beslissing te nemen?” Na de lancering van een eigen account @sussexroyal kwam ze in botsing met het paleis, verlieten Meghan en Harry de monarchie en moesten ze hun account afsluiten.

(Lees verder onder de foto)

Het echtpaar in mei 2020, na de geboorte van Archie. ©  ISOPIX

Op dat moment werden ze gecontacteerd door filmmaker Tyler Perry, met het aanbod om in een van zijn huizen in Beverly Hills te verblijven. Nadien verhuisde het koppel naar een pand van ruim 14 miljoen dollar met een eigen zwembad in Montecito, zo’n 140 kilometer verderop. “We hebben er alles aan gedaan om dat huis in handen te krijgen. Ik voel me er helemaal vrij.”

Surrealistische ervaring

Enkele maanden geleden keerde Meghan terug naar Londen, naar aanleiding van de viering van het platina jubileum van koningin Elizabeth. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om haar bezittingen in te pakken die ze achtergelaten had in Frogmore Cottage. “Dat was een emotionele en surrealistische ervaring, wetende dat het allemaal niet op die manier had moeten verlopen.”

(Lees verder onder de foto)

Harry en Meghan begin juni, tijdens de feestelijkheden in Londen. ©  AFP

Meghan blikt tevreden terug op de eerste aflevering van haar nieuwe podcast Archetypes, die ze samen met Serena Williams inblikte. “Ik voel me helderder en ben blij dat ik mijn stem opnieuw kan gebruiken.” Harry komt net op dat moment binnen: “Veel van mijn familieleden zijn niet in staat om te werken en samen te leven, maar het voelt natuurlijk en normaal aan.” Het koppel laat weten erg gelukkig te zijn en alles te delen. “Harry en ik: we zijn zoals peper en zout. We bewegen altijd samen.”

Meghan had als tiener een hechte band met haar vader, maar die relatie verzuurde sinds haar relatie met Harry, nadat Thomas Markle haar vertrouwen schond. Tijdens het huwelijk van Meghan en Harry was de man niet aanwezig. “Harry zei me dat ook hij zijn vader heeft verloren.” Prins Charles neemt niet langer de telefoon op sinds het echtpaar naar Californië is verhuisd. “Dat is zijn beslissing, maar volgens mij zou het ook anders kunnen”, klinkt het. Meghan besluit dat ze het belangrijk vindt om te vergeven. “Het kost veel meer energie om niet te vergeven, maar vergeven is ook niet makkelijk. Ik doe echt mijn best.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook