Tweevoudig etappewinnaar Sam Bennett moet Vuelta verlaten

 ©  BELGA

Nog een opvallende opgave in de Vuelta. Sam Bennett, tweevoudig etappewinnaar in deze editie, is niet meer van start gegaan in de tijdrit door een coronabesmetting.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Bennett won dit jaar de tweede en derde etappe van de Vuelta, beiden op Nederlandse bodem. Hij droeg ook een week lang de groene trui. Het nieuws raakte vlak voor de start van de tijdrit op dinsdag bekend, maar het was ploegmakker en landgenoot Ryan Mullen die de reden gaf na zijn finish. 

“Sam is een geweldige jongen en hij had zijn beste vorm weer te pakken. Het is dan ook jammer dat corona hem te pakken heeft. Ik ben er zeker van dat hij de groene trui zou hebben gewonnen”, vertelde Mullen aan de organisatie. Zijn team BORA-hansgrohe bevestigde kort nadien de positieve test.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de rode lantaarn, Floris De Tier, is niet van start gegaan in de tijdrit. De Belg van Alpecin-Deceuninck sukkelde al enkele dagen met een zitvlakblessure en moest noodgedwongen opgeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt