Kleinzoon Nelson Mandela hekelt interview Meghan Markle: “De strijd in Zuid-Afrika kan je niet vergelijken met trouwen met een witte prins”

 ©  AFP

Zwelivelile ‘Mandla’ Mandela is niet te spreken over een uitspraak van Meghan Markle in het magazine The Cut over zijn grootvader Nelson Mandela.

wverBron: Daily Mail

De vrouw van prins Harry vertelt in het magazine dat ze bij de première van de ‘The Lion King’ in Londen aangesproken werd door een Zuid-Afrikaanse man die aan de Disneyfilm had meegewerkt. “Ik wil dat je weet dat we bij jouw huwelijk op straat hebben gedanst, net zoals na de vrijlating van Nelson Mandela”, citeert Meghan de man.

LEES OOK. Meghan Markle onder vuur na uitspraken over Zuid-Afrika

De kleinzoon van Nelson Mandela vindt de anekdote misplaatst. “De strijd tegen apartheid en kolonialisme in Zuid-Afrika en de vrijlating van mijn grootvader kan je niet vergelijken met trouwen met een witte prins”, laat Zwelivelile Mandela weten aan de Britse krant Daily Mail. “Mandela nam het op voor onderdrukte minderheden, kinderen, vrouwen en de meest kwetsbare personen in de maatschappij. Onbegrijpelijk dat sommige mensen zich daarmee proberen te vergelijken.”

LEES OOK. Meghan Markle: “Harry zei me dat ook hij zijn vader heeft verloren”

Nelson Mandela. ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook