Eerste gast in nieuwe ‘Thuis’-podcast: “Ik dacht eerst dat Pol Goossen een werkman was”

Nawfel Bardad-Daidj (uiterst rechts) herkende zijn nieuwe collega Pol Goossen (tweede van links) niet op zijn eerste opnamedag. “Ik had nog nooit naar ‘Thuis’ gekeken.” ©  © VRT

Woensdag lanceert MNM-dj Sander Gillis (29) ‘De thuisploeg’, een nieuwe podcast over – what else – ‘Thuis’. Nawfel Bardad-Daidj (33), die al bijna tien jaar Adil speelt in de populaire soap, mag als eerste gast opdraven. De acteur vertelt hoe hij op z’n eerste draaidag al meteen een flater sloeg.

Wout Desmytere

Bardad-Daidj herkende namelijk zijn tegenspeler Pol Goossen, alias Frank Bomans, niet. Als loodgieter van beroep loopt die nogal vaak in een overall rond. “Ik had mijn eerste scène met hem, maar ik dacht dat hij gewoon een werkman was. Ik had nog nooit naar Thuis gekeken.” Gelukkig voor de acteur nam Goossen er geen aanstoot aan.

Hij verklapt ook dat zijn personage wel degelijk vernoemd is naar regisseur Adil El Arbi. De scenaristen waren van plan om de broer van het personage Bilall te noemen, maar daar stak Bardad-Daidj zelf een stokje voor. “Bilall en ik zijn al jarenlang vrienden, maar net toen had ik een akkefietje met hem. En ik dacht: Fuck it, ik ga mijn tv-broer Junes noemen! Achteraf kon ik het natuurlijk gaan uitleggen aan Bilall.” Het akkefietje is intussen opgelost, maar de naam Junes is gebleven.

‘De thuisploeg’ is elke woensdag te beluisteren op VRT MAX.

Aangeboden door onze partners

Lees ook