Vuelta in de greep van corona na dertiende (!) covidgeval: “Iedereen loopt rond met de bibber”

 ©  BELGA

“In overeenstemming met team- en UCI-protocollen trekt Ethan Hayter zich terug uit de Vuelta na een positieve test.” Team Ineos communiceerde gisteren al het dertiende covidgeval in de Vuelta, nadat ook Sam Bennett, Jarrad Drizners, Harry Sweeny en José Herrada gisteren om die reden de strijd moesten staken. Het is duidelijk dat het virus volop in het peloton circuleert, wat na twee vluchten met bijbehorend transport per bus misschien ook niet abnormaal is.

Volgens Patrick Lefevere loopt iedereen “met de bibber rond”, maar kopman Remco Evenepoel nuanceert: “Schrik is een groot woord, maar ik hoop dat iedereen gezond kan blijven, dat we een normaal koersverloop kunnen hebben.”

Bij Quick-Step nemen ze ondertussen wel hun voorzorgen. “Het zit overal in het peloton”, zegt Louis Vervaeke. “We dragen nu ook op de bus maskers. En iedereen slaapt ondertussen apart op de kamer. Ook de soigneur die Pieter (Serry, die eerder positief testte, red.) masseerde, slaapt ondertussen apart. Het is niet omdat je één geval hebt, dat het virus per se circuleert in de ploeg. Ik sliep in Zwitserland met Remco op de kamer. Ik kreeg covid, hij niet.”

Bij Alpecin-Deceuninck stelt Gianni Vermeersch vast dat ook de organisatie ondertussen de maatregelen aanscherpt. “De eerste dagen zaten we in de hotels nog met alle ploegen door elkaar in de eetzaal. Dat is nu allemaal veel beter afgescheiden.”(jpdv)

Aangeboden door onze partners