Interlands met Rode Duivels opnieuw in gevaar? Pechvogel Jérémy Doku aan de kant met nieuwe spierblessure

 ©  PRESSE SPORTS

Jérémy Doku (20) zit niet in de selectie van Stade Rennes voor de wedstrijd tegen Stade Brestois woensdagavond. Onze 20-jarige landgenoot staat aan de kant met een spierblessure, zo liet zijn coach weten.

Jonas Withouck

“Jérémy Doku zal ontbreken”, zei coach Bruno Genesio op de persconferentie daags voor de wedstrijd tegen Brest. “Hij kampt met een klein ongemak aan de spieren. We moeten onderzoeken afwachten om te weten hoelang hij afwezig zal zijn. Maar dat hij er woensdag niet bij zal zijn, dat is zeker.”

Op sociale media reageerde Doku op de nieuwe tegenslag met een veelzeggende quote van toptennisster Serena Williams: “Ik ben meerdere keren op de grond gevallen en ik ben telkens weer recht gekomen, je moet nooit opgeven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doku sukkelt al meer dan een jaar met blessures. Dit seizoen bleef hij gespaard, tot nu. De snelle vleugelaanvaller mocht de eerste drie competitiewedstrijden invallen, afgelopen weekend kreeg hij zijn eerste basisplaats. Het jeugdproduct van Anderlecht deed een uur mee tegen Lens (2-1 verlies).

Meer dan een jaar geen Rode Duivel

Net nu hij zijn plaats in de basiself lijkt te heroveren, valt Doku dus opnieuw geblesseerd uit. Vorig seizoen speelde Doku amper 461 minuten in de competitie vanwege blessureleed. Hij had achtereenvolgens last van een hamstring-, knie- en kuitblessure.

Daardoor kwam hij al meer dan een jaar niet meer in actie voor de Rode Duivels. Zijn laatste optreden voor de nationale ploeg dateert van 2 juili 2021, de kwartfinale van het EK tegen Italië.

Als zijn nieuwe blessure ernstig blijkt, dreigt Doku opnieuw wedstrijden met de Rode Duivels te missen. Op 22 en 25 september staan de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Nederland op het programma. Op 16 september maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend.

Aangeboden door onze partners