Klimaatactivisten blazen op 4 september verzamelen in Brussel

Op 27 januari 2019 vond in Brussel de grootste klimaatmars ooit in ons land plaats. 

Zondag 4 september blazen klimaatactivisten verzamelen voor het station van Brussel-Centraal. De bijeenkomst gaat uit van Rise for Climate Belgium. “Het doel is om, aan de start van het nieuwe politieke jaar, na een dramatische zomer op klimaatvlak de politiek wakker te schudden zodat de zaken sneller gaan”, zegt Kim Lê Quang, lid van Rise for Climate Belgium.

mtmBron: BELGA

De actie wil zowel de Belgische regering als de Europese Unie aansporen om “meer politieke wil aan de dag te leggen om de klimaatproblemen te voorkomen en op te lossen, en de Green Deal en het Klimaatakkoord van Parijs ten uitvoer te brengen”, klinkt het.

De actie vindt plaats aan de vooravond van Wereldamazonedag, waardoor er nadruk gelegd zal worden op de problematieken van ontbossing en de mensenrechten in het Amazonegebied. De Braziliaanse organisatie Espirto Mundo is medeorganisator van het evenement, en ook Angela Mendes, de dochter van een vermoorde militant Chico Mendes en lid van the Forest Peoples Alliance, zal present tekenen.

Er staan voor zondag een mix aan evenementen gepland: van speeches over concerten tot optredens.

Aangeboden door onze partners