Remco Evenepoel betreurt opgave van Julian Alaphilippe in de Vuelta: “Een groot verlies voor onze ploeg”

 ©  BELGA

Remco Evenepoel beleefde een relatief rustige dag in de Vuelta. De leider zag de sprintersploegen de kastanjes uit het vuur halen en Kaden Groves naar ritwinst sprinten. Maar onderweg viel zijn luxeknecht Julian Alaphilippe letterlijk weg. Zonde, vindt Evenpoel.

Vincent Van Genechten

“Het was een rustige dag, maar hij is heel wat minder mooi geworden door het uitvallen van Julian (Alaphilippe)”, vertelde Evenepoel. “Hij was erg goed bezig de laatste dagen en zijn afwezigheid zal een groot verlies betekenen voor de ploeg. Het is, sorry voor mijn woorden, f*cking brutaal. Hij zat in goede vorm, maar ik heb vertrouwen in mijn andere ploeggenoten om me verder te helpen.”

“Ik heb de crash niet gezien, ik reed voor hem op het moment dat hij viel. Ik weet nog niet echt wat er gebeurd is, maar hij zou net een lekke band gekregen hebben in de bocht. Het is echt zonde, zeker op een rustige dag als vandaag. Ik hoop dat de blessure niet te erg is en hij niet te veel pijn heeft. Ik wens hem het allerbeste. Het is natuurlijk extra zuur voor hem omdat hij, als wereldkampioen, het WK zal moeten missen.”

De Franse wereldkampioen verzette in deze Vuelta bergen werk voor zijn Belgische kopman, die ook al Pieter Serry zag uitvallen (met corona). “Het uitvallen van Alaphilippe is doodzonde, maar we zijn lang niet het enige team dat verliezen kent in deze Vuelta. We mogen het hoofd dus niet laten hangen, daar is geen reden voor. We moeten het hoofd rechtop houden. Wij zijn met z’n zessen, Jumbo-Visma met vijf en Ineos is ook twee mannen kwijt. Het is een beetje survival of the fittest.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten