Wijn van de week
Uitmuntende zwaargewichten: wijnen waarbij de grote hoeveelheid alcohol een meerwaarde is
De alcohol in de wijn wordt ook wel eens smalend de maizena van de wijn genoemd. Het bindmiddel dat alle componenten in de wijn netjes samenhoudt en ervoor zorgt dat ze bij een goede bewaring versmelten tot een harmonisch geheel. Maar een teveel aan alcohol maakt een wijn plomp en lomp. Wij tikten vier spierbundels op de kop waarbij de relatief grote hoeveelheid alcohol net een meerwaarde blijkt te zijn.
Alain Bloeykens
Beste van Plus
Lees ook
Last minute nog op zoek naar feestwijnen voor oudjaar? Dit zijn de beste opties volgens onze wijnkenner
Onze wijnkenner selecteert de beste wijnen bij wild: “Analyseer eerst je gerecht, en kies dan pas je wijn”
Onze wijnkenner ‘gaat vreemd’ voor wat heerlijke variatie in de wijnkelder
De lekkerste wijn voor bij een stoofpotje? Alain Bloeykens raadt vijf flessen aan