BV’s gaan in nieuw VTM-programma ‘Het Jachtseizoen’ op de vlucht voor Laura Tesoro en 2 acteurs: “En dat vier uur lang”

Laura in volle actie, aan de zijde van Jamie-Lee. © VTM

Ze hijgt nog een beetje na. Donderdag komt de eerste aflevering van Het Jachtseizoen al op VTM, gisteren had ‘jager’ Laura Tesoro nog een opnamedag. Het concept? Twee BV’s gaan op de vlucht voor Laura en collega-jagers Jamie-Lee en Maarten. “En dat vier uur lang. Blijven ze uit de handen van de jagers, of rekenen we ze in? Dat kom je na een bloedstollende aflevering te weten”, vertelt ze.

Tom Vets

Laura Tesoro zet elke aflevering de jacht op de voortvluchtigen in met actrice en tv-gezicht Jamie-Lee Six en acteur Maarten Cop, waarop een achtervolgingsrace ontstaat op het scherpst van de snee. “Het zijn vermoeiende dagen, maar wel plezant”, vertelt Laura. “Omdat je zo hard opgaat in het spel, merk je niet dat je best vermoeid geraakt. Urenlang drijf ik op die adrenaline. Ook mijn medejagers en de boeven. Pas als de opname achter de rug is, krijgt iedereen zijn klopje.”

Vanavond leuken Sergio en Sam Gooris de boel op. Zij zijn voor de gelegenheid in oranje gevangenisplunjes gestopt. Het gaat er meteen stevig aan toe. “Mensen zeggen vaak: het is maar een spel. Ja mijn botten! Ik verlies niet graag van kinderen”, aldus Sergio. “Heel herkenbaar”, zegt Laura lachend. “Iedereen gaat keihard voor de winst. En dan durven er al weleens stoere uitspraken vallen.”

Klopjacht

Het format doet denken aan Klopjacht, wat op Play4 loopt. “Maar Het Jachtseizoen is wel degelijk het eerste programma in dit genre”, aldus Laura. “In Nederland liep het eerst op Stuktv (een online kanaal, later is het op SBS6 gestart, red.). “Bovendien zijn er ook verschillen. Elke aflevering zijn het bij ons andere bekende deelnemers, en we moeten ze bij de kraag zien te vatten in amper vier uur.”

In dit programma zie je ook geen centrale ruimte waar de speurders allerlei camerabeelden checken. “Ik ben samen met de andere jagers constant op de baan om het duo te achtervolgen. We kunnen dus ook niet beschikken over allerlei camerabeelden. Tenzij we het aan de politie zouden vragen en ze die zomaar aan ons zouden geven.” (lacht)

Het trio zet de achtervolging in met een compleet uitgeruste bus. “Denk aan tablets, smartphones, smartwatches ... We krijgen ook om de 10 minuten een locatie door vanwaaruit het voortvluchtige duo op dat moment is. En voor de rest gaan we te rade op Google, waar je beelden van webcams en allerlei adressen en telefoonnummers kan terugvinden.”

Offline gaan

In het begin krijgen de voortvluchtigen een voorsprong van 20 minuten. “Om te vermijden dat we anders het risico lopen op een zeer korte aflevering. Het duo mag gebruikmaken van een lift, maar dit slechts 20 minuten per rit. Ze mogen ook een keer offline gaan, waardoor we 10 minuten lang niks kunnen opzoeken.”

Beide partijen gaan voluit. Sergio en Sam trekken zelfs richting Kiewit, waar ze de vlucht inzetten in een sportvliegtuigje. “Het is verleidelijk om tijdens de achtervolging volle gas te geven, maar de productie waakt er streng over dat we ons houden aan alle verkeersregels.” De ultieme tip om de voortvluchtigen te pakken? “Je moet altijd een stap vooruit proberen te denken. Je kan iemand achtervolgen, maar ook al nadenken wat de bestemming van de ‘boef’ kan zijn en daar al op anticiperen.”

Laura, Jamie-Lee en Maarten kenden elkaar enkel van ziens. ‘Maar als je met zijn drieën in een busje wordt gestoken en je moet intens samenwerken, schept dat een band. Zeker als iedereen beschikt over de winnaarsmentaliteit en geen blad voor de mond neemt.”

Het Jachtseizoen, VTM, 20.40u

Aangeboden door onze partners

Lees ook