Prinses Astrid vol lof over toekomstige schoonzoon: “Veel gelijkenissen met zijn schoonvader”

Prinses Maria Laura trouwt op 10 september met William Isvy ©  Belga

Prinses Astrid en haar echtgenoot Lorenz kijken uit naar het huwelijk van hun dochter Maria Laura. Zij trouwt op 10 september in Brussel met haar partner William Isvy.

jvhBron: BELGA

Prinses Astrid zegt de keuze van haar dochter te begrijpen: “William toont veel gelijkenissen met Maria Laura’s vader, Lorenz. En mijn dochter heeft altijd veel bewondering gehad voor haar vader”, verklaarde Astrid vrijdag in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in hartje Brussel, waar het huwelijk zal plaatsvinden.

Prinses Astrid en prins Lorenz zeggen heel erg uit te kijken naar het huwelijk. Hun dochter stond er volgens hen op om in Brussel te trouwen, terwijl zij en haar partner in Londen wonen en werken. Familie en vrienden zijn nauw betrokken bij de organisatie van de feestelijkheden, wat voor Astrid en Lorenz zeer belangrijk is. “De voorbereidingen maken deel uit van het feest”, zegt de prinses.

Voor hun toekomstige schoonzoon heeft het echtpaar enkel lof. Ze noemen hem moedig, hardwerkend, sportief en hij staat volgens hen stevig in zijn schoenen en heeft een goed gevoel voor humor. “Hij is als een zoon voor ons”, verklaarde Astrid. “Bijna”, grapte Lorenz.

Hij vertelde nog dat hij William een jaar geleden voor het eerst ontmoette. Dat gebeurde in het Zwitserse Bazel. “Ik kon het meteen goed met hem vinden”, aldus Lorenz. Astrid ziet dan weer veel gelijkenissen tussen Lorenz en William, waardoor ze de partnerkeuze van haar dochter goed begrijpt.

Net zoals bij haar ouders prinses Astrid en prins Lorenz op 22 september 1984, vindt de burgerlijke trouw plaats in het Brusselse stadhuis. De ceremonie zal ongeveer een half uur duren. Enkel de intieme kring zal aanwezig zijn. Van de koninklijke familie gaat het naast Astrid en Lorenz en hun kinderen om onder meer koning Albert en koningin Paola, koning Filip en koningin Mathilde, prins Laurent en zijn echtgenote Claire en prinses Delphine.

In de namiddag gaat het naar de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal voor een trouwceremonie die wordt voorgegaan door de aartsbisschop van Mechelen-Brussel Jozef de Kesel. In totaal zijn er 500 personen uitgenodigd om het huwelijk in de kathedraal bij te wonen. De dienst start om 14.30 uur en duurt 1 uur en 15 minuten. Tijdens de dienst zullen zowel katholieke als joodse liederen voorkomen.

De 34-jarige Maria Laura is de oudste dochter van prinses Astrid en prins Lorenz. Ze woont en werkt al jaren in Londen. Haar verloofde William Isvy (30) is geboren in Parijs en is de zoon van een Britse moeder en een Frans-Marokkaanse vader. William Isvy bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Londen en studeerde financiën in het Canadese Montreal. Tegenwoordig werkt hij in Londen in het vermogensbeheer. Het koppel deelt een passie voor reizen en tennis.

Aangeboden door onze partners

Lees ook