BBC doneert 1,6 miljoen euro aan goede doelen voor omstreden interview met Diana

 ©  BELGAIMAGE

De BBC heeft een bedrag van 1,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 1,6 miljoen euro, gedoneerd aan goede doelen die zijn gelinkt aan prinses Diana. De omroep laat vrijdag weten deze donatie te hebben gedaan vanwege de omstreden wijze waarop journalist Martin Bashir in 1995 een interview met de prinses wist te regelen.

wverBron: De Telegraaf

Vorig jaar deed de Britse openbare omroep onderzoek naar de omstandigheden rond het gesprek in het programma Panorama. De BBC concludeerde in een rapport dat destijds is “verdoezeld” dat het interview was geregeld door “valse informatie” te verstrekken aan Diana.

Bashir zou de prinses vervalste documenten hebben laten zien, die zouden moeten bewijzen dat leden van haar staf werden betaald om haar te bespioneren. In het televisie-interview, dat door miljoenen Britten werd bekeken, sprak Diana zich uit over haar ongelukkige huwelijk met prins Charles. Bashir heeft zijn excuses aangeboden en stapte vorig jaar om gezondheidsredenen op bij de omroep.

Ook bood de omroep bij het verschijnen van het rapport excuses aan en heeft de BBC nu bekendgemaakt de opbrengsten van het Panorama-interview te hebben gedoneerd. “We denken dat dit het juiste is om te doen.”

Martin Bashir. ©  AFP

Aangeboden door onze partners