Voetbal tweede provinciale A SVK Maldegem - FC Assenede 1-1

SVK Maldegem kan geen afstand nemen van FC Assenede op openingsspeeldag: “Fraai gelijkspel op het veld van één van de meest ambitieuze ploegen in onze reeks”

Tom Persan probeert sneller op de bal te zijn dan bezoeker Sybe Van Zele. © Marc Van Hecke

Maldegem -

SVK Maldegem kwam op de eerste speeldag niet verder dan een 1-1-gelijkspel op eigen veld tegen FC Assenede.

Johan Polet

De fusieploeg (samensmelting tussen SK Maldegem en VK Adegem) wil opnieuw meestrijden voor de prijzen, nadat het vorig seizoen niet lukte om via de eindronde naar eerste provinciale te promoveren. “We kunnen met deze puntendeling niet tevreden zijn”, steekt Maldegemspits Rob Baecke van wal. “We namen de eerste helft voor onze rekening en klommen via een doelpunt van Sander Willemarck verdiend op voorsprong. We kwamen te slap uit de kleedkamer en verloren in de tweede helft de greep op de partij. Ik heb geen verklaring voor onze terugval, waarvan Assenede profiteerde om op gelijke hoogte te klimmen. We misten achterin door de afwezigheid van Jeroen Calsijn heel wat maturiteit. Dit mag geen excuus zijn voor ons puntenverlies. Ik hoor overal dat wij voor de titel zullen meestrijden, maar ik ben voorzichtiger. In een kwalitatief sterke reeks moeten we in eerste instantie mikken op een plaats in top vijf”, besluit Baecke.

Sterk punt voor jeugdig Assenede

FC Assenede klom halfweg de tweede helft op gelijke hoogte via Midas Hebbrecht, op een assist van Michiel Goethals. “We hebben dit punt niet gestolen”, meent Assenedecoach Jens Pauwels. “SVK Maldegem had in de eerste helft meer balbezit, maar wij gaven achterin weinig weg. We draaiden na de rust de knop om en kwamen sterker opzetten. We schiepen een viertal goede kansen, waarvan er eentje werd verzilverd. Dit is een fraai gelijkspel op het veld van één van de meest ambitieuze ploegen in onze reeks. Het is onze doelstelling om een zorgeloos seizoen door te maken. Het voordeel bij Assenede is dat ik de kans krijg om met de jeugd te werken. Een plaats in de linkerkolom van de rangschikking zou voor ons zeer mooi zijn.”

Doelpunten: 24’ Willemarck (1-0), 70’ Hebbrecht (1-1).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten