T1 Tim Langeraet zweeft niet na eerste zege van promovendus Dosko Beveren: “Ik hoed me voor stoute voorspellingen”

Julien Daxhelet scoorde op het uur de enige goal van de match. © Bart Vandenbroucke

Roeselare / Brugge -

Op de openingsspeeldag in tweede provinciale B stonden met Dosko Beveren en FC Lissewege twee promovendi tegenover mekaar. De thuisploeg stak zijn eerste zuinige zege op zak: 1-0.

Benny Lingier

“Onze eerste drie punten zijn binnen, maar de match kon alle kanten op”, zei Dosko-trainer Tim Langeraet. “Wij versierden drie kansen, eentje ervan was raak. Middenvelder Julien Daxhelet, die zijn opleiding kreeg bij KV Kortrijk, scoorde het enige doelpunt na precies een uur. We haalden hem binnen toen Vercauteren meldde dat hij wou stoppen met voetballen. Lissewege liet meerdere kansen onbenut, maar keeper Gregory Anne leverde ook fantastisch werk onder de lat. Geen idee waar we dit seizoen zullen eindigen. Voorlopig hoed ik me voor stoute voorspellingen. Pas na het drieluik Bredene-Club Roeselare-Zwevezele kan ik meer vertellen. In Bredene, een team met zelfs ervaring uit eerste klasse, verwacht ik een ander type voetbal. Gelukkig kun je nationaal en provinciaal niet vergelijken. We zijn van plan om een stevig blok neer te zetten, aan de kustploeg om dat te ontmantelen.”

FC Lissewege stond in Roeselare au grand complet aan de aftrap. “We verloren onverdiend”, zei T1 Jenko Borrizée. “We speelden een goede match, maar de efficiëntie ontbrak. Aan de rust was het nog 0-0, terwijl het 1-3 had moeten staan. De beste mogelijkheid was voor Jens Meert, die zijn knal door hun keeper op miraculeuze wijze gered zag. Dosko leek verrast door onze tactiek en raakte niet in het courante ritme. Toen die ene bal in de verste hoek binnen dwarrelde, opteerden we voor risicovoetbal. Een punt leverde het jammer genoeg niet meer op. Het werd geen geweldige start, maar voor de toekomst vond ik onze openingsmatch toch wel bemoedigend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten