Kirsten Flipkens vlot naar kwartfinales dubbelspel op de US Open

 ©  AFP

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op de US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Onze landgenote had bijna twee uur nodig om samen met de Spaanse Sorribes Tormo het duo Guarachi/Klepac opzij te zetten.

Jens JacobsBron: BELGA

Op Flushing Meadows in het Amerikaanse New York haalde ze het in de derde ronde aan de zijde van de Spaanse Sara Sorribes Tormo in drie sets van de Chileense Alexa Guarachi en de Sloveense Andreja Klepac, de dertiende reekshoofden: 7-6 (7/5), 2-6 en 6-1 na 1 uur en 57 minuten.

Bij de laatste acht staan ze tegenover de winnaars van het duel tussen de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez en de Australische Ellen Perez, en de Kazachse Anna Danilina en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia.

De 36-jarige Flipkens is de laatste Belgische vertegenwoordiger op de hoofdtabel van de US Open. Ook in het gemengd dubbel zit ze in de kwartfinales. Aan de zijde van de Fransman Edouard Roger-Vasselin staat ze tegenover het Australische duo Samantha Stosur en Matthew Ebden.

Aangeboden door onze partners