Zeven doden door zware aardbeving in zuidwesten van China

 ©  AP

De zuidwestelijke provincie Sichuan in China is maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,8. Dat berichten lokale media maandag. Daarbij zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen.

gjsBron: BELGA

Volgens CCTV, dat verslag uitbracht van een persconferentie van de lokale overheid, veroorzaakte de beving in de bergachtige provincie Sichuan aardverschuivingen. Woningen raakten zwaar beschadigd en op een aantal plaatsen zijn telefoonverbindingen afgesneden. Meer dan 500 brandweermannen en reddingswerkers zijn uitgestuurd naar het epicentrum, zo voegde het agentschap Nieuw China toe.

Het epicentrum van de beving met een kracht van 6,8 bevond zich op 43 kilometer van de stad Kangding. De aardbeving was voelbaar tot in de provinciehoofdstad Chengdu, zowat 200 kilometer van het epicentrum.

Sichuan is een bergachtige provincie die regelmatig wordt getroffen door aardbevingen. In juni verloren minstens vier mensen het leven bij een beving met een kracht van 6,8. Een ware ramp trof de provincie in 2008, toen een beving met een kracht van 7,9 meer dan 88.000 dodelijke slachtoffers maakte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten