Jan Verheyen en Lien Willaert verfilmen boek van Nicci French

Jan Verheyen en Lien Willaert slaan opnieuw de handen in elkaar voor een verfilming van het eerste Nicci French-boek. 

Blijven gaan, dat lijkt wel het motto van Jan Verheyen (59) en Lien Willaert (46). Na ‘Red Sandra’ en ‘Bittersweet sixteen’ neemt het koppel opnieuw samen plaats achter de camera voor ‘Het geheugenspel’, een verfilming van de debuutroman van Nicci French. Het wordt de eerste Vlaams-Nederlandse film naar een verhaal van het Britse schrijversduo.

Wout Desmytere & Eva De Poorter

Een regisseursechtpaar dat een boek van een schrijversechtpaar verfilmt, dus. Het geheugenspel - The memory game in het Engels - was in 1997 het debuut voor Nicci French. Vandaag starten Verheyen en Willaert met de opnames in het Nederlandse Valkenburg.

De regisseurs kunnen rekenen op een mooie cast. Anna Drijver, de Nederlandse actrice die we kennen uit Undercover, neemt de hoofdrol op zich. “Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?”

Verder herkent u Louis Talpe, Lynn Van Royen, Peter Thyssen, Gert Winckelmans en - nog eentje! - echtpaar Vic De Wachter en Gilda De Bal. Ook de Nederlandse acteur Maarten Heijmans (die voor de serie Ramses een Emmy Award won) maakt zijn opwachting.

Het verhaal gaat van start in de tuin van het landhuis van de familie Deridder. Daar wordt het lijk gevonden van Nathalie, een zestienjarig meisje dat 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

De film wordt ergens volgend jaar in de bioscoop verwacht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook