Verstandig investeren in luxe: deze designer items leveren geld op als je ze opnieuw verkoopt
© Shutterstock
Hoewel niet elk nieuw designeritem zijn waarde blijft behouden, zijn er sommige stuks die dat wél doen of in het beste geval zelfs in waarde stijgen. De online modezoekmachine Stylight zocht samen met webshop Rebelle uit welke spullen je in 2022 probleemloos kunt doorverkopen zonder verlies te lijden.
1. Marmont-handtas, Gucci
Deze handtas met het bekende dubbele G-logo is alomtegenwoordig in het straatbeeld. Als je momenteel al nadenkt over je verlanglijstje voor de feestdagen en dit exemplaar erop komt, kies dan voor een zwart, lederen model. Die brengt het meest op als je ze weer beu bent. Voor kleurrijke seizoensitems in andere stoffen krijg je later minder terug.
Nieuw: 1.690 euro
Geschatte doorverkoopprijs: 1.200 euro
© Gucci
2. Saddle bag, Dior
John Galliano ontwierp ze al in 1999 en in 2019 kwam een heruitgave van de tas, geïnspireerd op een zadel, op de markt. Beide ontwerpen zijn momenteel iets meer waard dan hun aankoopprijs. Alle kleuren doen het goed qua doorverkoopwaarde, maar de neutrale, effen varianten brengen het meest op.
Nieuw: 2.100 euro ( destijds 850 euro voor de Galliano-versie)
Geschatte doorverkoopprijs: 2.300 euro (1.200 voor de Galliano-versie)
© Dior
3. Chelsea boots, Bottega Veneta
Of het nu herfst, winter, zomer of lente is: zwarte, platte laarsjes kunnen altijd en overal. Dat weet het Italiaanse luxelabel ook en net om die reden maakte het minimalistische exemplaren die je gerust kan doorgeven- of verkopen. Als ze niet al te gehavend zijn, kun je er van op aan dat je de aankoopprijs terugverdient. Meer zit er echter niet in.
Nieuw: 990 euro
Geschatte doorverkoopprijs: 990 euro
© Bottega Veneta
4. Mini Kelly-handtas, Hermès
Het Franse modemerk heeft met de Birkin-handtas een serieus icoon in het gamma. De tassen worden via veilingen voor recordbedragen verkocht. De Kelly is een klassieker waarvoor je sinds 2022 pakken meer geld (gemiddeld 10 procent meer) ontvangt dan de aankoopprijs, ook al is ze maar 20 centimeter breed en past er niet veel meer in dan een smartphone, een pakje wegwerpzakdoekjes en een sleutel. De doorverkoopwaarde hangt af van het materiaal en de kleur. Bij dit merk is de roze handtas heel gegeerd. Er zijn er maar weinig van in omloop, wat de prijs de hoogte doet inschieten.
Nieuw: 6.500 euro
Geschatte doorverkoopprijs: 28.400 euro
© Hermès
5. Princetown-slofjes, Gucci
Schoenen zijn niet de makkelijkste tweedehandsitems omdat ze met elke stap die je zet een beetje meer verslijten, maar deze Gucci-muiltjes vormen hier – net als de boots van Bottega Veneta – een uitzondering. Hoop niet op de volledige aankoopprijs, wel op een het grootste deel ervan.
Nieuw: 650 euro
Geschatte doorverkoopprijs: 490 euro
© Gucci
6. De baguette, Fendi
Gezien rond de pols van Sarah Jessica Parker als Carrie in Sex and the city en sindsdien een hit. Geniet sinds 2019, net als de Saddle-bag van Dior, van een tweede leven en maakte een comeback met schouderriem. Verwacht wordt dat de tweedehandsprijs de originele aankoopprijs ruim zal overstijgen, vooral voor de modellen met Fendi-logo.
Nieuw: 2000 à 3000 euro, afhankelijk van de uitvoering
Geschatte doorverkoopprijs: 2.000 euro en meer
© Fendi
Tijdloze investeringen
Volgens Elien Migalski van Labellov zijn de beste koopjes altijd deels afhankelijk van het veranderlijke modelandschap. Het is handig om een beetje op te volgen wat merken doen. “De vintage saddle bag van Dior is nu meer waard dan een paar jaar geleden omdat het luxelabel het ontwerp opnieuw heeft uitgebracht, waardoor het weer relevant is. Iconen zoals een Chanel 2.55, een Brillant van Delvaux en een Birkin van Hermès zullen in waarde blijven stijgen en zijn vandaag de allerbeste investeringen”, aldus Elien Migalski van Labellov.
Zo reageert Acid op dreigementen van advocaten Reuzegommers: “Ik ga de freshest suit in de rechtszaal hebben”
Heksenjacht op Reuzegom-ouders: sterrenzaak afgekraakt, scheldtirades aan telefoon en “visolie”-reviews. “We zijn mensen kapot aan het maken”
Van Quickenborne na Reuzegom-filmpje van influencer Acid: “Laat je niet verleiden tot Tiktok-justitie”
“Het Belgisch rechtssysteem zit wat straffen betreft ingewikkelder in elkaar dan tand om tand. Gelukkig maar”
Dalilla Hermans verzamelt brieven aan Sanda Dia voor boek: “Om familie eraan te herinneren dat maatschappij mooier werd omdat hij heeft geleefd”