Alweer zin in vakantie? Deze verrassende steden zijn dit najaar de goedkoopste bestemmingen voor een citytrip

 ©  Shutterstock

We snappen het volledig als de zomervakantie al ver in je geheugen zit en je nood hebt aan een nieuw reisje. Als je niet wil dat dat meteen een grote hap uit je budget neemt, is Athene een excellente keuze: de Griekse hoofdstad is namelijk verkozen tot goedkoopste citytripbestemming van Europa. En ook een Portugese stad blijkt een budgetvriendelijke keuze...

Hanne Vandenweghe

Het Britse Post Office Travel Money bekeek op welke populaire citytripbestemmingen het goedkoop vertoeven is. Tijdens die analyse ontdekte het dat prijzen in de Griekse hoofdstad Athene sinds 2021 met 15 procent gedaald zijn, wat je verblijf in de stad financieel gunstig beïnvloedt. Een koppel betaalt vandaag zo’n 207 pond of 240 euro, voor twee hotelovernachtingen in een driesterrenhotel, avondmaaltijden en tickets voor het openbaar vervoer. Dat hotel kost gemiddeld 89 pond (of 103 euro) voor twee nachten, een avondmaaltijd met wijn voor twee personen komt op 39 pond (45 euro) en een ticket voor twee dagen openbaar vervoer op 7,79 pond (9 euro). Vliegtuigtickets en vervoer van en naar de luchthaven zijn niet inbegrepen in de totaalprijs.

LEES OOK:

Eerder fan van Portugal? In het Zuiderse land is Lissabon vriendelijk voor je portemonnee. De hoofdstad komt net na Athene en kost je voor twee nachten hotel, eten en openbaar vervoer gemiddeld 218 pond (of 251 euro). Athene en Lissabon zijn een verrassende top twee, want ze kloppen oostelijke bestemmingen die doorgaans bekender staan om hun lage prijzen. Een daarvan is het Poolse Krakau, waar je voor hetzelfde verblijf 219 pond (of 254 euro) betaalt. Het Letse Riga komt met 220 pond (of 255 euro) binnen op de vierde plaats, Boedapest in Hongarije sluit de top vijf van goedkoopste bestemmingen met gemiddeld 221 pond (of 256 euro).

Wil je eerder naar het noorden op reis, dan ben je vaak dubbel zoveel geld kwijt in vergelijking met een citytrip naar Athene. Het Nederlandse Amsterdam spant de kroon met 593 pond (of 687 euro) voor dezelfde vakantieformule. In Venetië, Kopenhagen, Dublin, Parijs en Stockholm ben je voor twee nachten en drie dagen rond de 500 euro kwijt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook