Voetbal Derde Afdeling A VW Hamme - Avanti Stekene: 0-0

Stef Laurens en VW Hamme blijven steken op doelpuntenloze draw: “Toch proberen om positieve dingen te onthouden”

Stef Laurens kwam over van SKN Sint-Niklaas. ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme liet tegen Avanti Stekene de kans liggen om een rivaal voor de eindronde al meteen drie punten afhandig te maken.

Ivan Elegeert

De thuisploeg begon afwachtend aan de derby, maar in de tweede helft kregen Smet en De Witte elk twee unieke kansen. Doelman Van Steelant haalde kopballen van De Witte twee keer van de lijn en ook op de goedgemikte schoten van Djeff Smet had de Stekense goalie een antwoord.

“Dit zijn zonder twijfel twee verloren punten”, vertelt nieuwkomer Stef Laurens. Laurens kon zelf op een verdienstelijke wedstrijd terugblikken. “Achterin klopte het wel. We hebben eigenlijk weinig tot niets weggegeven. Ik kon ook enkele keren offensief mee oprukken. Het is natuurlijk wel jammer dat we uit die vele kansen niet één keer konden scoren. Tijdens de rust heeft onze trainer nog even orde op zaken gezet. Het resultaat was na de rust te zien, toen ging het heel wat beter. Ook in het slotkwartier zijn we nog meer druk gaan zetten. De volgens mij verdiende winning goal viel jammer genoeg niet”, vervolgt Laurens.

Punten thuis houden

“Laat ons dus toch maar proberen om de positieve dingen te onthouden. We konden ook tegen een sterk team als Stekene onze wil opdringen en werden op de counter nooit echt uit verband gespeeld. We moeten ook eerlijk zijn: als we de eindronde willen halen, dan moeten we tegen onze rechtstreeks concurrenten zeker op eigen veld de drie punten thuis houden. Want in de terugwedstrijd mag Stekene op het eigen kunstgrasveld spelen, dat geeft hen dan weer een voordeel”, denkt Laurens.

Volgende zondag trekken de Wuitens naar nieuwkomer Roeselare-Daisel, dat op de openingsdag al meteen met stevige 1-3-cijfers uithaalde op het veld van Eendracht Aalter.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten