Regenboogzebrapad in Anderlecht beklad door vandalen: “Directe aanval op onze waarden”

Themabeeld ©  Brecht Van Maele

Een zebrapad met regenboogkleuren op de Itterbeekselaan in de Brusselse gemeente Anderlecht is afgelopen weekend beklad door vandalen. Met een soort zwarte pek werd een deel van het zebrapad bedekt en was het opschrift “non LGBT” leesbaar. De gemeente dient een klacht in bij de politie.

jvhBron: BELGA

Het regenboogzebrapad ligt aan de gemeentelijke Freinetschool De Beverboom. De kinderen hadden de kleurrijke oversteekplaats onlangs zelf ontworpen voor de start van het schooljaar. De gemeentelijke ambtenaren zijn meteen begonnen aan de opkuiswerken zodat het opschrift verwijderd wordt.

“Dit soort vandalisme is een directe aanval op onze waarden van openheid, respect en inclusie”, meldt de gemeente Anderlecht. “Wij beloven dat dit zebrapad zal worden opgeknapt en dat er een klacht zal worden ingediend bij de politie. Geen enkele daad van deze aard mag ongestraft blijven”, klinkt het.

Het gemeentebestuur van Anderlecht heeft afgelopen jaar een LGBTQIA+-actieplan goedgekeurd en zet zich zo in tegen alle vormen van discriminatie. Onlangs werd er een bewustmakingscampagne ‘MyStory/OurStory’ gelanceerd, met video’s van LGBTQIA+-slachtoffers die getuigen over de discriminatie die zij ervaarden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten