Handlanger opgepakt na mislukte aanslag op vicepresident van Argentinië

© Reuters

De man die een mislukte moordaanslag pleegde op de vicepresident van Argentinië heeft mogelijk hulp gehad. De politie heeft een 23-jarige vrouw opgepakt die zijn handlanger zou zijn geweest. Ook volgens lokale media werkte hij “niet alleen”.

jvhBron: BELGA

Bij de aanslag donderdagavond hield een 35-jarige man een pistool dichtbij het gezicht van de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner. Het lijkt erop dat het wapen weigerde. De man kon direct worden opgepakt. De vrouw die nu is gearresteerd, Brenda Uliarte, heeft de afgelopen maand bij de aanslagpleger in huis gewoond en op camerabeelden is te zien dat ze samen waren op de dag van het incident.

Uliarte zei eerder juist in een televisie-interview dat ze hem in de 48 uur voorafgaand aan de mislukte aanslag niet had gezien. Ze gaf aan geschokt te zijn dat haar vriend had geprobeerd de vicepresident te vermoorden, omdat ze zich niet kon herinneren dat hij het ooit over Kirchner had gehad.

Kirchner hangt een gevangenisstraf boven het hoofd wegens vermeende corruptie, maar ze heeft ook veel aanhangers in Argentinië. Vrijdag gingen tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen politiek geweld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten