Voetbal Derde provinciale B Jong Zulte - VC Zwijnaarde 7-2

Jong Zulte verrast vriend en vijand: “Mooie binnenkomer als promovendus”

Coach Brecht Bettens wil bescheiden blijven ondanks de klinkende overwinning. ©  Marc Van Hecke

ZULTE -

Jong Zulte heeft de start in derde provinciale niet gemist. De kampioen van vorig seizoen in vierde provinciale won op eigen veld met 7-2 van VC Zwijnaarde. Gillis Dentijn scoorde een hattrick, waaronder een strafschop. De andere doelpunten waren van Joshi Noppe (2), Nathan Bossuyt en de ingevallen Thibault T’Hooft.

Johan Polet

“Dit is een mooie binnenkomer”, reageert Jong Zultecoach Brecht Bettens. “We klommen na twintig minuten spelen op een 1-0-voorsprong. Tien minuten later werden de bezoekers door de uitsluiting van Dominic Vandewijngaerde tot tien herleid. We leidden aan de rust met 3-0, waarna er ons niet veel meer in de weg werd gelegd. Anthony De Koker van VC Zwijnaarde legde met misschien het mooiste doelpunt van de namiddag de 7-2-eindstand vast. Ik had er niet mee kunnen lachen indien dit ons puntenverlies had gekost, maar nu kon ik het wel appreciëren. Deze monsterzege komt wat onverwacht. VC Zwijnaarde heeft met Dylan Prempeh en Samba Ly enkele goede spelers in de rangen.”

Na die ruime winst in de openingswedstrijd is de vraag hoe hoog Jong Zulte dit seizoen mag mikken. “We mogen ons niet blindstaren op die eerste driepunter. Eén zwaluw maakt de lente niet. We leggen de lat als promovendus niet te hoog. We willen vooreerst een zorgeloos seizoen doormaken en af en toe met een uitschieter tegen de toppers uitpakken. We willen proberen om de teams uit de top vijf het moeilijk te maken. We hebben hiervoor de kwaliteiten, maar moeten tevens ook bescheiden blijven.”

Geen sinecure

Zondag trekt Brecht Bettens met zijn ploeg naar HT Zwijnaarde, dat met 2-1 van ESA Bottelare verloor. “Ik heb die wedstrijd gezien. Het was een aantrekkelijke match waarin HT Zwijnaarde mij een goed georganiseerde indruk gaf. Coach Jeroen De Veirman heeft al duidelijk zijn stempel op de ploeg gedrukt. Het wordt voor ons geen sinecure om een tweede opeenvolgende zege te behalen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten