OFFICIEEL. Westerlo huurt Nacer Chadli voor één seizoen: “Ik wil zondag tegen Anderlecht al debuteren”

Nacer Chadli is dinsdagmiddag in Zaventem geland om één van de opmerkelijkste transfers van de zomermercato af te ronden. De (ex-)Rode Duivel trekt op huurbasis voor één seizoen naar Westerlo en hoopt zondag tegen Anderlecht meteen zijn debuut te maken voor zijn nieuwe club.

“Op deadline day kunnen wij de komst van Rode Duivel Nacer Chadli aankondigen. De 33-jarige linksbuiten wordt voor één jaar uitgeleend door Basaksehir”, aldus Westerlo in een officieel communiqué.“Nacer maakt ook nog altijd kans om met onze Rode Duivels naar het WK in Qatar te gaan. Hij zal via onze club de bondscoach willen overtuigen om hem bij de definitieve groep te nemen”, klinkt het nog bij de Kemphanen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De verhuis van Chadli, die de luchthaven verliet met drie grote koffers, wordt omschreven als een stunttransfer. De 33-jarige Luikenaar denkt daar zelf anders over. “Voor mij is het gewoon belangrijk om terug te kunnen voetballen en Westerlo geeft mij nu die mogelijkheid. Daar ben ik de club heel dankbaar voor.”

De aanwezigheid van Jonas De Roeck heeft een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Chadli. “Ik ken hem nog van mijn periode bij Anderlecht en heb heel lang met hem gesproken. Hij heeft me samen met de bestuurders van de club overtuigd van het mooie project van deze club. De club heeft ambitie en ik vind het een interessant project om mee mijn schouders onder te zetten. Ik zal mijn uiterste best doen om deze club naar een hoger niveau te duwen.”

Qatar 2022

En wat met het WK? Hoeveel invloed heeft dat gehad? Voor Chadli wordt Qatar 2022 allicht de laatste kans om nog een groot tornooi te spelen. Hoewel zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg al dateert van het EK vorige zomer, heeft bondscoach Roberto Martinez al aangegeven dat Chadli nog steeds op zijn A-lijst staat.

“Voor mij is het belangrijkste om wedstrijdfit te zijn, elk weekend te spelen en het plezier terug te vinden. Kan ik al die vragen positief beantwoorden, dan komt alles wel goed. Ik heb voor mijn beslissing geen contact opgenomen met de bondscoach, maar ik weet dat hij de Belgische competitie volgt. Dat ik hier kan spelen, is zeker geen slechte zaak.”

Debuut tegen Anderlecht?

Chadli hoopt zondag tegen Anderlecht meteen zijn debuut te maken. “Dat zou heel mooi zijn. In het begin van het seizoen heb ik nog een aantal wedstrijden gemist door een blessure, maar ik ben fit en ben klaar om mijn bijdrage te leveren. Al zal het nog wel te vroeg zijn om meteen 90 minuten te spelen. De club weet dat, in onze gesprekken ben ik daarover heel eerlijk geweest.”

Voor Chadli zou het de allereerste wedstrijd in Het Kuipje zijn. “Als kleine jongen heb ik er wel eens gespeeld, maar ik ben benieuwd hoe het er nu uitziet. Jonas heeft me via video call al wel een deel van de infrastructuur laten zien. Ik weet dus wel waar ik straks terechtkom.”

 ©  Marc Gysens

 ©  Marc Gysens

 ©  Marc Gysens

(dvd, sks)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt