Dodentol door aardbeving in China loopt verder op: nu al zeker 65 slachtoffers

 ©  EPA-EFE

Het dodental door een aardbeving in de Chinese provincie Sichuan, in het zuidwesten van het land, is opgelopen naar minstens 65. Eerder werd gesproken over ten minste 46 doden en tientallen gewonden. Volgens staatsmedia speuren reddingswerkers dinsdag nog naar honderden mensen die worden vermist.

jvhBron: BELGA

Het epicentrum van beving met een kracht van 6.6 lag maandag op ongeveer 43 kilometer ten zuidoosten van de stad Kangding. Op videobeelden van staatsomroep CCTV was te zien hoe brandweermannen een gewonde vrouw onder het puin vandaan haalden. Ook werden beelden getoond van een overlevende die op een brancard over een geïmproviseerde brug werd gedragen en van beschadigde gebouwen en straten die bezaaid lagen met puin.

Sinds de eerste aardbeving zijn minstens tien naschokken met een kracht gelijk aan of groter dan 3 geregistreerd.

Sichuan ligt op de rand van twee continentale platen die over elkaar schuiven. Aardbevingen komen er vaak voor. In 2008 werd er een met een magnitude van 7.9 gemeten, die meer dan 80.000 personen het leven kostte. De provincie wordt momenteel ook nog geteisterd door langdurige droogte, energietekorten en Covid-19.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten