Voetbal 3de provinciale B Sporting Keiem

Duizendpoot Kevin Holvoet debuteert bij ‘zijn’ Keiem als hoofdcoach: “Het was nu of nooit”

Kevin Holvoet was de voorbije seizoenen T2 bij Eernegem. © Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

Op de openingsspeeldag in derde provinciale B kreeg Sporting Keiem meteen een derby tegen SV Diksmuide B voorgeschoteld. Het werd een start in mineur, want Keiem verloor met 1-4.

Amaury Verdruye

In de schaduw van de derby was er nog altijd de saga omtrent de vergunning rond het kunstgrasveld van Keiem. Het Vlaams Departement Omgeving trok zijn betwistingen bij de Raad van State terug in. Begin juli werd dan toch beslist dat Sporting Keiem voor vijf jaar een nieuw kunstgrasveld krijgt op de huidige site. Ondanks de beslissing moet er na 2027 toch voor een nieuwe oplossing worden gezocht aangezien het huidige veld op landbouwgrond ligt.

De derby was meteen ook de eerste match als hoofdcoach van Kevin Holvoet, die voorheen jeugdtrainer bij KM Torhout was en de laatste drie jaren T2 bij Eernegem. “Ik ben zeer blij met de kans die Keiem mij geeft”, vertelt Holvoet, die industrieel elektricien is in de Haven van Antwerpen en daar op trainingsdagen al om 6 uur aan zijn dagtaak begint. “Na mijn studies begon ik in de Haven van Zeebrugge, maar ik wou absoluut in de petrochemische sector werken. Ondertussen run ik ook mijn eigen kuisbedrijf. Inderdaad een druk leven, maar ik ben dat al 24 jaar zo gewoon.”

Holvoet begon in provinciale te voetballen bij Keiem. “Ik keerde dus terug naar waar het begon en krijg hier nu de kans om mijn eerste stappen te zetten als coach. Echt fantastisch. De afgelopen seizoenen had ik bij Eernegem met Jens Constant de ideale leermeester en ik voelde dat ik er klaar voor was. Het was nu of nooit om voluit mijn kans te gaan.”

Fysiek ten onder

Keiem schoot in de derby goed uit de startblokken en vlak voor de rust zette Bruno Vandenberghe een strafschop feilloos om: 1-0. Na de pauze ging Diksmuide erop en erover en de 1-4 eindstand was het zware verdict. “Ik merkte toch veel ontgoocheling na de match”, geeft Holvoet toe. “In de tweede helft gingen we fysiek ten onder. De ruimtes werden te groot en Diksmuide speelde dat heel slim uit. Ik voelde ook wel dat er in de afgelopen weken enorm werd uitgekeken naar deze wedstrijd. Na een chaotische voorbereiding, waarin we pas sinds twee weken met een voltallige kern konden trainen, moeten we onze ambities toch wat milderen. We hoopten mee te doen voor een plek in de top vijf, maar we gaan dat voorlopig toch moeten bijstellen naar een plaats in de linkerkolom. We mankeren toch wat kwaliteit nadat enkele jongens in extremis hun transfer afzegden. Momenteel missen we dan ook een vlot scorende spits.”

Zondag trekt Keiem naar Komen, dat titelambities heeft. “Wij moeten die match zonder schrik aanvatten en proberen te voetballen vanuit onze eigen filosofie. Ik ben namelijk een trainer die verzorgd voetbal van achteruit wil brengen”, besluit Holvoet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten