Koppel drugsrunners riskeert celstraf: “We zijn blij dat we betrapt werden”

De ANPR-camera’s van zone Westkust konden het duo betrappen.© jhm

De Panne -

Een koppel twintigers uit het Nederlandse Breda riskeert 18 maanden effectieve celstraf omdat ze al runners drugs afleverden in Vlaanderen. Ze werden in februari in Adinkerke betrapt. “Daar waren we blij mee, want zo leefden we niet graag”, sloeg het koppel mea culpa.

Jelle Houwen

Het duo werd op 21 februari van dit jaar ’s avonds betrapt in Adinkerke. “Via de ANPR-camera’s van zone Westkust kwam een hit binnen dat hun Seat Ibiza met Nederlandse nummerplaten de zone was binnengereden”, legde de procureur uit. “Het voertuig was verdacht omdat het al eerder diverse malen door de camera’s betrapt werd toen het telkens op verschillende plaatsen in Vlaanderen korte bezoekjes bracht. Toen dat op 21 februari opnieuw het geval was, trof de politie de auto aan in De Panne en konden ze in Adinkerke gestopt worden.”

Aan boord zaten G.H. en zijn vriendin A.K. In de auto werd een duidelijke cannabisgeur vastgesteld en op de achterbank lagen lege zakken. Onder een autostoel werd 425 euro cash geld gevonden en de drugshond ontdekte nog eens 750 euro geld verstopt in de valse bodem van een bus kettingreiniger. “Het koppel wist dus goed wat ze deden. Ik vraag 18 maanden effectief en 8.000 euro boete voor beiden. Ik wil een duidelijk signaal, want Nederlandse drugsrunners zijn hier een probleem.”

Geldnood

Hoe lang beiden bezig waren is onduidelijk, maar naar eigen zeggen gaat het om enkele weken. Ze riskeren elk 1.500 euro drugsgeld verbeurd te zien verklaard. “Eigenlijk waren we blij dat we opgepakt werden want zo leefden we niet graag. Het was telkens echte angst. We zaten in geldnood en zijn er door een collega op het werk van G.H. ingerold. We wilden meteen stoppen, maar werden onder druk gezet en konden er dus zelf niet uit raken.”

Vonnis op 20 september.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt