Voetbal Derde Afdeling A KVE Drongen - SV Rumbeke: 1-1

KVE Drongen pakt meteen eerste punt in nieuwe reeks: “Met vertrouwen naar Wielsbeke”

Jurgen Van Opstaele is tevreden met het debuut van zijn ploeg in de nieuwe reeks. ©  Nic Declercq

Drongen -

Het debuut van KVE Drongen in de nationale reeksen leverde voor het team van coach Jurgen Van Opstaele een felbevochten 1-1-gelijkspel op. “Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht en de toeschouwers kregen een boeiende partij voorgeschoteld”, zegt Jurgen Van Opstaele.

Stefan Smet

Net als voor Drongen was de seizoenopener er ook voor SV Rumbeke eentje met een gouden randje. “We maakten samen met Rumbeke als één van de laatste ploegen via de eindronde de overstap naar derde afdeling”, vertelt Drongencoach Van Opstaele, die geen al te grote conclusies wil trekken uit het gelijkspel. “Het blijft nog wat afwachten hoe sterk de andere ploegen uit de reeks zijn, maar we kunnen zeker verder bouwen op deze prestatie. Ik denk dat iedereen zich wel kon vinden in het resultaat. De nul is van de tabel en dat is het belangrijkste.”

Van Opstaele kan echter niet te lang nagenieten van dit eerste succesje. “Mijn groep heeft zeker nog groeimarge. In eerste instantie wilden we klaar zijn voor de competitiestart, maar daarbij is het ook de bedoeling om zo lang als mogelijk blessurevrij te blijven. Als we dan ook niet te veel kaarten slikken, hebben we een mooie kans om competitief voor de dag te komen.”

Gewaarschuwd Drongen

Van Opstaele stelde vast dat het tempo in derde afdeling alvast heel hoog ligt. “Fysiek toonden we ons in elk geval heel sterk, van verval was er geen sprake. We trainen er ook hard voor, maar dan wel wetenschappelijk verantwoord. Elke training staat in het teken van als ploeg beter worden. De snelheid van uitvoering moet omhoog en ik merk dat de spelers dat steeds beter oppikken. Dat stemt me dan ook zeer tevreden.”

“We kunnen nu met vertrouwen toewerken naar de match van komend weekend in Wielsbeke. De sfeer in de kleedkamer is alvast uitstekend. Natuurlijk, Wielsbeke scoorde vijf keer tegen Wervik en lijkt op het elan van vorig seizoen, toen ze kampioen speelden in eerste provinciale, door te gaan. We zijn dus gewaarschuwd!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten