Voetbal Eerste Provinciale KSCE Mariakerke - Svelta Melsele: 3-3

KSCE Mariakerke stormt terug na 0-3-achterstand: “Voelde dat die gelijkmaker in de lucht hing”

Cedric Vlaeminck, op archiefbeeld, heeft alleen maar positief nieuws te melden. ©  Nic Declercq

Mariakerke -

De competitiestart leverde voor KSCE Mariakerke een heuse thriller op. Het team van Cedric Vlaeminck keek kort na rust tegen een 0-3-achterstand aan tegen Svelta Melsele, maar uiteindelijk sleepte Mariakerke alsnog een gelijkspel uit de brand. “Je voelde dat die gelijkmaker in de lucht hing en gelukkig hebben we onszelf uiteindelijk toch nog beloond”, aldus Mariakerkecoach Cedric Vlaeminck.

Stefan Smet

“We zullen ongetwijfeld een beter gevoel overgehouden hebben aan deze partij dan Svelta Melsele”, kijkt Vlaeminck tevreden terug op het 3-3-gelijkspel. “Natuurlijk komt achteraf ook het besef dat we deze match konden winnen. Bij 2-3 misten we immers nog een strafschop. Als we daar al gelijk hadden gemaakt, konden we misschien nog de volle buit meegraaien. Uiteindelijk viel de gelijkmaker pas in de toegevoegde tijd.”

“Dit gelijkspel geeft ons zeker een mentale boost en zegt tegelijk veel over de mentale weerbaarheid van de groep”, looft Vlaeminck zijn team. “Mijn spelers toonden ook dat ze conditioneel in orde zijn. Melsele kwam toch wel sterk voor de dag en vooral in balbezit zijn ze een moeilijk te bekampen geheel. Zij proberen ook zelf het spel te maken en zullen het veel ploegen moeilijk maken.”

Trefzekere invallers

Dit weekend gaat KSCE Mariakerke op bezoek bij Munkzwalm, dat met 2-3 won op Grembergen. “Dat resultaat zegt genoeg. Zij zagen bovendien ook amper spelers vertrekken en zullen ook nu weer sterk voor de dag komen. Munkzwalm telde vorig seizoen niet toevallig dertien punten meer dan wij. We zullen dan ook zeker opnieuw sterk moeten presteren, want ik acht hen absoluut in staat om opnieuw de top vier te halen. Eigenlijk mogen ze zelfs titelambities hebben.”

“Wij werkten een goede voorbereiding af, maar kampten met iets te veel blessures”, haalt Vlaeminck toch een pijnpuntje aan. “We hebben zeker nog wel wat werk aan de winkel. Als je dan merkt dat Arno Dekeyser, die bij rust inviel, meteen twee keer scoorde, geeft dat het hele team veel vertrouwen. Ook Brecht Van Cauwenberge scoorde bij zijn invalbeurt. Normaal zal Jelle Cherlet trouwens vanaf deze week ook opnieuw de groepstraining hervatten. Alleen maar positief nieuws, dus.”

Aangeboden door onze partners