Voetbal  2de Afdeling B FC Lebbeke-Berchem Sport 0-1

Tom De Cock ziet FC Lebbeke onderuit gaan in openingsmatch: “Ontgoocheld over het resultaat, maar tevreden over de prestatie”

In de volgende match op Pepingen-Halle wil Tom De Cock punten pakken: “Ik zie een positieve evolutie, maar die moeten we verderzetten.” ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Een strafschopfout van Glory Monday kostte FC Lebbeke zaterdag een punt in de openingsmatch tegen traditieclub Berchem Sport. Coach Tom De Cock hoopt op SK Pepingen-Halle de eerste punten van het seizoen te pakken.

Wim Redant

“De gesloten wedstrijd leek op een brilscore af te stevenen, tot we een terechte strafschop incasseerden”, vertelt de Lebbeekse coach Tom De Cock. “In de eerste helft claimden ook wij een strafschop toen Monday werd gehinderd, maar toen ging de bal niet op de stip. Ik wil me daar niet achter verschuilen. Offensief brachten we te weinig. Het wordt een werkpunt om ook in de laatste dertig meter richting doel onze stempel te drukken. Defensief stonden we wel op punt, op dat één foutje na, dat werd afgestraft. Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar tevreden over de prestatie, die de beste was sinds de voorbereiding startte.”

Zaterdag stonden er drie nieuwe spelers aan de aftrap. “Gauthier Bourguignon trokken we pas in augustus aan, toen bleek dat hij Ninove verliet. Zijn transfer was een opportuniteit, want in een piepjonge ploeg konden we centraal achterin wel wat ervaring gebruiken. Met Sam De Nauw haalden we een rechtsachter weg bij Dikkelvenne, waar hij weliswaar geen basisplaats had, maar dus wel al kennis maakte met het niveau van tweede afdeling. Voorts is aanvoerder Ken Van Damme de enige die al van dat niveau proefde. Christophe Van Gysel kwam over van Zelzate en is een polyvalente speler voor de offensieve sector.”

Traditieclubs

Zondag trekt Lebbeke naar Pepingen-Halle. “Uiteraard zaten we liever in de A-reeks, met kaskrakers tegen Eendracht Aalst en Lokeren-Temse, maar ook in onze reeks treffen we mooie traditieclubs. De meegereisde Berchemse fans bouwden zaterdag een uitbundig feest met veel ambiance. Ook RC Mechelen brengt veel volk op de been. Op Pepingen-Halle zouden we graag iets oogsten om niet meteen achter de feiten aan te moeten hollen. De hogere snelheid van uitvoering oppikken, wordt de grote uitdaging. Ik zie een positieve evolutie, maar die moeten we verderzetten. Als nieuwkomer is Lebbeke ongetwijfeld een nobele onbekende voor de meeste tegenstrevers, maar via het internet werden we ongetwijfeld wel al geanalyseerd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten