Voetbal 3de provinciale A SK Lochristi - WS Lotenhulle: 6-1

SK Lochristi start met mooie zege aan nieuw project: “Sportieve toekomst van de club is verzekerd”

Lochristispeler Wout Van der Snickt ontsnapt met de bal na een duel. ©  PEL

Lochristi -

SK Lochristi heeft de competitiestart niet gemist. De begoniaploeg won op eigen veld met 6-1 van WS Lotenhulle, dat via de eindronde naar derde provinciale was gepromoveerd.

Johan Polet

“WS Lotenhulle trok enkele spelers van de tweede ploeg van Eendracht Aalter aan”, weet Dwight Waeytens, de coach van SK Lochristi. “Onze centrale as had wel meer kwaliteit dan die van onze tegenstrever. Ik ben tevreden met het resultaat, maar tegelijk weet ik dat we nog veel beter kunnen. Het is ook jammer dat we een tegendoelpunt incasseerden. Een clean sheet is altijd goed voor het vertrouwen. We moeten na deze eerste wedstrijd realistisch blijven, want het duel met WS Lotenhulle was geen echte waardemeter. We zullen tegen betere ploegen een hoger niveau moeten halen om punten te pakken.”

Jongens van eigen bodem

SK Lochristi is met een nieuw project gestart. “De club is vorig seizoen met de eerste ploeg in de derde afdeling gestopt. Ons team bestaat uit allemaal jongens van eigen bodem. We beschikken over heel wat jonge spelers met veel potentieel. De sportieve toekomst van de club is verzekerd. Wij kunnen het iedere tegenstrever in onze reeks moeilijk maken en zullen tegen niemand met knikkende knieën aan de aftrap komen. Het bestuur wil op relatief korte termijn de stap naar tweede provinciale zetten en op dat niveau een vaste waarde worden. We hebben niet enkel een goede jeugdwerking, maar ook een fraaie accommodatie. Promotie is dit seizoen geen must, al hopen we wel mee te strijden voor een plaats in de top vijf en een eindrondeticket te bemachtigen.”

Thuiskomen

Dwight Waeytens kent Lochristi zeer goed. ‘Mijn ouderlijke woning staat in Lochristi. Bovendien ben ik een ex-speler van de club. Ik ken hier het reilen en zeilen, wat een niet te onderschatten troef is. Het was voor mij dus een beetje thuiskomen. Ik ben ook jeugdcoach bij Club Brugge, wat goed combineerbaar is met mijn taak als T1 bij Lochristi.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten