Marieke Dilles maakt opwachting in ‘Thuis’, maar de échte fans herkennen haar van (heel) lang geleden

Haar naam was al meermaals gevallen, maar pas woensdagavond wandelt de charmante Vicky ook echt Thuis binnen. Daarmee laat Marieke Dilles (35) zich voor het eerst inlijven voor een soap. “Tot nu toe had ik altijd bedankt voor zo’n rol waarover je om de haverklap aangesproken wordt. Maar met het ouder worden is de angst wat verdwenen.”

Tom Vets & Wout Desmytere

De echte fans zagen Dilles al eens eerder in Thuis, al is dat intussen vijftien jaar geleden. “Ik was amper 20 jaar en studeerde nog toen ik één draaidag had op het toenmalige notariskantoor van Peter Vlerick. In die scènes met Geert Hunaerts deed ook Lien Van de Kelder mee. Maar eerlijk: veel weet ik er niet meer van.”

Daarna zag je de actrice nog in De smaak van De Keyser, Vermist en recenter in Flikken Maastricht. Woensdag maakt ze haar rentree in de serie, en dit keer blijft ze ietsje langer hangen. Dilles speelt dit seizoen Vicky, de zus van publieksfavoriet Dieter (Raf Jansen) en de mama van Ilias (Bram Spooren). Ze kreeg van de scenaristen alvast een stevig achtergrondverhaal mee.

“Oorspronkelijk had Vicky een zorgeloos leven en was ze avontuurlijk ingesteld”, legt de actrice uit. “Ze werd verliefd op een man met wie ze niet veel later kinderen kreeg. Ondanks haar jonge leeftijd besloot ze daar voluit voor te gaan. Maar dan belandde haar man in de gevangenis wegens moord. Daardoor moest ze knokken om zich staande te houden. Ze heeft niet gestudeerd en werkt in een supermarkt. Ze is al jaren aan het ploeteren om rond te komen en haar kinderen eten te geven. Door de financiële perikelen en het sociale isolement is elke dag voor haar een uitdaging.”

De actrice heeft zich geëngageerd voor één seizoen. “En dan zien we wel. Ik hou graag alle opties open. Ook vanuit de productie wil men wellicht eerst zien hoe het publiek reageert.”

‘Thuis’, Eén, 20.10 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook