Voetbal 1ste provinciale KSCE Mariakerke - Svelta Melsele: 3-3

Riante voorsprong is niet genoeg voor Svelta Melsele, dat met punt aan seizoen begint: “Zure opener van de competitie”

Spies tekende voor de derde treffer van Melsele in Mariakerke. ©  Geert De Rycke

Melsele -

Het pas uit derde afdeling gedegradeerde Svelta Melsele opende het seizoen in eerste provinciale met een 3-3-gelijkspel op Mariakerke. Nochtans stond blauw-wit tot een halfuur van het einde nog met 0-3 voor.

Ivan Elegeert

Svelta Melsele is niet met de verhoopte driepunter aan het seizoen begonnen. Blauw-wit zat in Mariakerke na een uur nochtans op rozen. De 0-3-voorsprong leek het pad naar een riante zege te effenen. “De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ook de thuisploeg toen al enkele goede kansen had gekregen en dat ook wij meer mogelijkheden hadden kunnen krijgen, hadden we de ruimte beter benut”, zegt Mathias Smet, de coach van Svelta. “We gingen met 0-2 rusten en hoewel de thuisploeg na de rust scherper voor de dag kwam, konden we met een strafschop verder uitlopen. Toen dacht ik dat we de schaapjes op het droge hadden.”

Het tegendeel bleek echter waar. De thuisploeg kwam tot 2-3 terug. “Dan weet je dat het moeilijk wordt, ondanks het feit dat we nog altijd voldoende ruimte kregen om tussen de linies op te duiken en ook zelf te dreigen.” Mariakerke kreeg uiteindelijk nog een strafschop. “Ze misten die kans op de gelijkmaker. Zo hoopten we toch nog door het oog van de naald te kruipen. Tot in de 94ste minuut dan toch de gelijkmaker viel. Alweer een vermijdbare fase na een vrijschop die we niet weg kregen en die in de rebound werd binnen getrapt. In elk geval is dit voor ons een zure opener van de competitie.”

Jonge groep niet met druk opzadelen

In tegenstelling tot wat heel wat van zijn collega’s vinden, beschouwt de Melselecoach zijn ploeg absoluut niet als titelfavoriet. “Ons doel is om een rustig seizoen af te werken. Kunnen we een plaats in de top vijf pakken, zullen we dat niet laten liggen, maar we leggen de lat bewust niet te hoog. We hebben één van de jongste kernen uit de reeks. Het zou niet slim zijn om die jonge groep nu al met druk op te zadelen. Wat de collega’s zeggen, raakt me dus eigenlijk niet. Ik heb ook geen zicht op de sterktes van de andere teams, maar logischerwijze lijkt een ploeg als Vlaamse Ardennen wel een team dat de top zou moeten ambiëren.”

Aangeboden door onze partners