Voetbal 4de provinciale B

VV Aartrijke weet waar het schoentje knelt: “We missen een killer die bloed ruikt”

Nigel Notredame opende de score van op de stip, maar Aartrijke moest op Varsenare B toch een gelijkspel (1-1) toestaan. © Rudy Declerck

Zedelgem -

VV Aartrijke probeert na de degradatie uit derde provinciale opnieuw schwung in de ploeg te krijgen, maar bleef op de openingsspeeldag in vierde provinciale B steken op een 1-1-gelijkspel op Varsenare B. “Onze nieuwe spits Diego Brinckman is vier maanden out door een kraakbeenletsel aan zijn enkel en daardoor missen we een echte killer”, zegt de nieuwe T1 Nicolas Van Haverbeke.

Benny Lingier

“In de eerste helft van een open duel hielpen we een zestal kansen om zeep, waardoor het aan de rust nog 0-0 was. Vlak na de pauze kwamen we met een terechte penalty verdiend op voorsprong, maar de thuisploeg bracht kwalitatief beter voetbal en in de slotfase slikten we nog de gelijkmaker. Op een stilstaande fase bracht keeper Elias Cavey nog redding door de bal tegen de lat te tikken, maar in de rebound werd het toch 1-1. Allesbehalve plezant, maar ik was wel tevreden over de mentaliteit tegen een bende jonge Duracell-boys die tot de slotseconde bleven lopen. Wij hebben gewoon een echte killer nodig, want we beschikken niet over een ‘fox in the box’. Aanvoerder Florian Cavey legde ongeveer 15 kilometer af, maar hij vond voorin geen aanspeelpunt”, aldus Nicolas Van Haverbeke, die eind vorig seizoen Eendracht Brugge naar derde provinciale loodste.

Nigel Notredame was vorig seizoen al de vaste strafschopnemer en in Varsenare knalde hij opnieuw een elfmeter tegen de touwen. “Het gelijkspel hebben we aan onszelf te danken omdat we gewoon te veel kansen lieten liggen. Een gemiste start vind ik dit niet. Per slot van rekening voetbalden we op verplaatsing én dit B-elftal van Varsenare aast op een plekje in de subtop. Wij keren graag terug naar derde provinciale, dat is een publiek geheim. In principe veranderde er bij ons weinig. Aaron Verschaeve en Matthias Hoornaert keerden allebei terug van Koekelare en je merkte meteen dat zij een verschil maken. Die verdomde afwerking blijft echter de achillespees. Daar moeten we een oplossing voor vinden.”

Trendsetter

VV Aartrijke is een trendsetter voor het provinciale voetbal van de toekomst. De club werkt zonder voorzitter maar met een beperkte stuurgroep. “We opteerden ervoor om zonder president, die heerst en gebiedt, te werken. Met een paar mensen nemen we elke nodige, gezonde beslissing. Als gerechtigd correspondent neem ik de eindverantwoordelijkheid voor mijn rekening”, vertelde Bjorn De Cock. “Het klopt dat we een afwerker missen die bloed ruikt, alleen kosten spitsen met die kwaliteit een pak geld. Brinckman lag binnen onze mogelijkheden en hij was goed op dreef, tot we het minder fraaie nieuws kregen dat hij uitgeteld is voor 2022. Ik ben ervan overtuigd dat hij de partij in Varsenare naar zijn hand gezet zou hebben.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten