Alpecin-Deceuninck bevestigt komst van Robbe Ghys: “Ik geloof in dit project”

 ©  BELGA

Robbe Ghys zet zijn carrière verder bij Alpecin-Deceuninck. Hij ondertekent bij de Belgische wielerploeg, waar Mathieu van der Poel kopman is, een contract tot eind 2025.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 25-jarige Ghys komt over van Sport Vlaanderen - Baloise. De Limburger combineert weg- met baanwielrennen, en won onlangs twee medailles op het EK piste in München, zilver in de puntenkoers en brons in de ploegkoers met Fabio Van den Bossche. Op de weg pakte hij vorig jaar de openingsrit in de Baloise Belgium Tour. 

“Het Belgische karakter en het familiegevoel bij Alpecin-Deceuninck speelden een grote rol bij mijn beslissing de ploeg te vervoegen. Ik geloof in dit project, en ik hoop hier uit te groeien tot een betere renner”, laat Ghys woensdag optekenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben heel blij dat het team ervoor openstaat dat ik de weg en de baan blijf combineren. Een driejarig contract ondertekenen is leuk en geeft me veel vertrouwen. De komende jaren hoop ik me te kunnen ontwikkelen in de sprinterstrein van de ploeg. Het is geweldig om ook de kans te krijgen mij klaar te stomen voor de Olympische Spelen in 2024, aangezien ik me daarna pas volledig op het wegwielrennen zal focussen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten