Voetbal 1ste provinciale SK Vlaamse Ardennen - FC Kleit: 1-1

Coach Carl Deviaene komt thuis bij SK Vlaamse Ardennen: “Proberen om mensen uit Etikhove en Maarkedal naar Ronse te lokken”

Deviaene mikt met zijn ploeg op een plaats bij de eerste vijf. ©  Geert De Rycke

Ronse -

Fusieclub SK Vlaamse Ardennen bleef op de openingsspeeldag op een 1-1-gelijkspel steken tegen promovendus FC Kleit. In de tweede helft toonde het team van trainer Carl Deviaene mentale veerkracht nadat het op slag van rust een mentale opdoffer te verwerken kreeg.

Freddy De Geest

‘Nergens beter dan thuis’ heeft voor trainer Carl Deviaene een aparte betekenis. Deviaene woont in Ronse, speelde voor SK en was er trainer. Na de fusie van SK Ronse met Vlaamse Ardennen is Deviaene dan ook meer dan ooit thuis. “Ik woon op vijf minuten van het stadion waar we trainen en spelen”, vertelt de altijd rustige en zeer ervaren trainer Carl Deviaene. “Dit seizoen zit mijn zoon Kenneth in onze spelerskern. Ook dat is speciaal nadat Kenneth in Canada verbleef en voetbalde voor Doornik (Carl was er toen trainer, red.) en Liedekerke. Over de eerste wedstrijd ben ik tevreden. Op het ogenblik dat we de wedstrijd in handen namen, kregen we een strafschop tegen. Van dichtbij kreeg een speler een aangeschoten bal op de arm. Ongelukkig, maar het reglement is wat het is. Daar maak ik mij niet meer druk in.”

Muziek in de oren

“Het positieve is dat we na de rust nog dominanter waren dan in de eerste helft. Na de gelijkmaker van Ndikumana kregen we nog twee kansen om de overwinning te pakken, maar het lukte niet. Al bij al vind ik het een billijk gelijkspel. Nu volgt een verplaatsing naar het voor mij onbekende Haasdonk. In deze reeks zijn er veel nieuwe ploegen. Als de info die ik al kreeg klopt, spelen de Waaslanders op een groot en uitstekend terrein. Dat klinkt me als muziek in de oren. Van het verleden heb ik wel onthouden dat Wase ploegen steeds voetballende oplossingen zoeken en dat ligt ons.”

“Dit seizoen willen we voor een solide basis zorgen en proberen om mensen uit Etikhove en Maarkedal naar Ronse te lokken. We beschikken niet over een wereldploeg, maar hebben wel voldoende potentieel om naar een plaats bij de eerste vijf te mikken. Als dat zou lukken, hebben we een mooi fundament om op verder te bouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten