Enric Mas knipoogt na mislukte aanvallen op Remco Evenepoel: “Of ik zwakheden zie bij Evenepoel? Uiteraard”

 ©  BELGA

Enric Mas toonde zich in de etappe richting Monasterio de Tentudía door Remco Evenepoel een paar keer aan te vallen. Tijd terugpakken op onze landgenoot deed Mas niet, maar aan opgeven denkt de Spanjaard niet. “Ik heb het alleszins geprobeerd”, klonk het bij Mas.

Jens Jacobs, Maarten Delvaux

Na de opgave van Primoz Roglic is Enric Mas (Movistar) plots de absolute uitdager van Remco Evenepoel. De Spanjaard begon vandaag de etappe met een achterstand van 2’01 op onze landgenoot en zette Evenepoel ook onder druk op de slotklim. “Ik heb vandaag geprobeerd om Remco aan te vallen”, vertelde Mas na de finish. “De klim was niet lastig genoeg om hem uit het wiel te rijden, maar ik heb het alleszins geprobeerd.”

“We bekijken het dag per dag. Elke dag kan er wat gebeuren. Kijk maar naar de rit van gisteren, waar Primoz Roglic tegen de grond ging. We moeten geconcentreerd blijven. Er kan nog veel gebeuren. Voor het wielrennen is het niet goed dat Roglic zo de wedstrijd moet verlaten. Hij is een geweldige renner en persoon. Het is “shit” dat hij er niet meer is.”

De kansen om Evenepoel nog uit het rood te rijden worden met de dag kleiner. “Om eerlijk te zijn weet ik nog niet hoe we het morgen gaan aanpakken”, aldus Mas. “Het team doet uitstekend werk. Als de benen goed zijn, dan gaan we iets proberen. Evenepoel is een geweldige renner, maar het is zo dat hij nog niet de ervaring van een derde week heeft. Of ik zwakheden zie bij Evenepoel? Uiteraard”, knipoogde de Spanjaard.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt