Opnames voor nieuwe tv-serie over populaire Nederlandse drugsbaron komen naar Gent

 ©  © VRT – NyklyN

Gent -

Tijdens de tv-reeks Undercover met Tom Waes in de hoofdrol leerden we drugsbaron Ferry Bouman kennen. Het personage gespeeld door de Nederlander Frank Lammers kreeg als spin-off een film op Neflix en nu volgt ook een serie. Een deel van de opnames vindt de komende weken plaats in Gent.

Simon Dekaezemaker

Met 1,5 miljoen kijkers per aflevering waren de drie seizoenen van de reeks Undercover telkens een groot succes. Daarin volgden we de activiteiten van politieagent Bob Lemmens, gespeeld door Tom Waes, maar het grote publiek leerde er vooral Frank Lammers kennen en waarderen als de norse Hollandse drugsbaron Ferry Bouman. Zo werd de acteur razend populair bij het grote publiek.

Netflix maakte daarom al de film Ferry over de beginjaren van de drugsbaron. Nu volgt een serie die zich afspeelt in de periode de film. Ferry probeert als beginnende xtc-producent voet aan grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Hij probeert de top te veroveren, maar leert welke prijs hij daarvoor moet betalen. In de serie komt ook Danielle terug, zijn vrouw gespeeld door Elise Schaap.

De opnames voor de tv-series lopen volop en een deel daarvan zullen in Gent afspelen. Het Gents stadsbestuur verleende de producenten, een samenwerking tussen De Mensen, Netflix en Eén, de toelating om op 14 september te filmen op de Antwerpsesteenweg en op 5 oktober in de Bussstraat en de Pleitstraat. Wanneer de nieuwe serie uitgezonden zal worden, is voorlopig nog niet duidelijk.

LEES OOK. Ferry Bouman krijgt zijn eigen serie: extra spin-off voor ‘Undercover’

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent