Rigoberto Uran maakt trilogie compleet met zege in de Ronde van Spanje: “Hier heb ik jaren op gejaagd”

 ©  BELGA

Rigoberto Uran (EF Education-Easy Post) heeft zijn trilogie beet. De 35-jarige Colombiaan won eerder in zijn carrière al etappes in de Giro en de Tour. Vandaag deed Uran daar een zege in die andere grote ronde bij: de Vuelta. De Colombiaan was dan ook bijzonder gelukkig dat het na al die jaren toch lukte in Spanje.

Jens Jacobs

“Het is altijd mooi om te winnen”, glunderde Rigoberto Uran na de aankomst. Ik pakte eerder al zeges in de Tour en de Giro, maar in de Ronde van Spanje lukte het nog niet. Ik heb jaren gejaagd op deze ritzege om die trilogie te vervolledigen. Dit is mooi voor mijn carrière. Deze zege is voor de ploeg en mijn familie, die me altijd zijn blijven steunen.”

“Er waren op het einde veel renners die nog aanspraak maakten op de zege. Ik had sterke concurrentie. Maar de laatste vierhonderd meter waren beslissend. Ik moest dus alert zijn want dit was een kans om die zege te pakken. Heel mooi dat het me lukt.”

Ook voor de jonge renners had de Colombiaan nog wat advies klaar: “Ook als de uitslagen tegenzitten, moet je blijven doorzetten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten