Voetbal 3de provinciale A FC Veldegem - Daring Ruddervoorde

Rex Denoo op bezoek bij de club van zijn broer waar hij zelf zes jaar voetbalde en nog steeds jeugdcoördinator is: “Ik ben er zeker van dat niemand me zal naroepen”

Rex Denoo stapte afgelopen zomer over van FC Veldegem naar de ambitieuze buren van Daring Ruddervoorde. © Rudy Declerck

Zedelgem / Oostkamp -

Zondag staat in derde provinciale A met de derby Veldegem-Ruddervoorde voor velen de match van het jaar op het programma. Niet in het minst voor Rex Denoo, die in het tussenseizoen overstapte van FC naar Daring.

Philippe Decruynaere

Voor heel wat spelers en supporters is de derby tussen Veldegem en Ruddervoorde een leuke wedstrijd waar ze enorm naar uitkijken. Voor Rex Denoo, de nieuwe rechtsachter van Ruddervoorde, wordt het een heel bijzondere partij. Hij speelde immers zes jaar samen met zijn broer bij Veldegem en is daar nog steeds jeugdcoördinator.

“Mijn overstap naar Ruddervoorde kwam voor velen nogal verrassend over, maar ik zocht een nieuwe uitdaging en wilde absoluut nog eens spelen in een ploeg die voluit voor promotie gaat”, legt Denoo uit. “Veldegem is een heel leuke en toffe vereniging, maar uitgesproken titelambities heeft de club niet. Aangezien Ruddervoorde ambitieus is en er alles aan doet om te promoveren, was mijn keuze vrij snel gemaakt. Mijn overgang heeft niets te maken met financiële voordelen, maar alles met de uitdrukkelijke wens om nog eens op een hoger niveau te spelen. Aanvankelijk waren nogal wat bestuursleden van Veldegem ontgoocheld en zelfs wat misnoegd, maar ondertussen zijn alle plooien gladgestreken. Zondag kom ik met heel veel goesting naar de club waar ik over enkele jaren misschien nog terugkeer om mijn carrière af te sluiten. Ik ben er zeker van dat niemand me zal naroepen, want ik ben als jeugdcoördinator nog steeds sterk geëngageerd binnen FC Veldegem. Iedereen heeft begrepen dat mijn overstap enkel te maken heeft met persoonlijke ambitie.”

Ook voor Luca De Ruwe, broer van Rex, is het een heel speciale wedstrijd. “Ik ben tien jaar jonger dan Rex en heb eigenlijk alles van hem geleerd. Ik kijk naar hem op als voetballer, maar ook als mens. Ook voor onze ouders wordt het een moeilijke partij, want ze weten niet goed voor wie ze moeten supporteren. Misschien zal Rex iets zenuwachtiger zijn dan normaal, maar hij moet geen negatieve reacties vrezen. De meeste spelers, supporters en bestuursleden vinden mijn broer een toffe gast en vooral een heel goeie voetballer. Ik hoop wel dat Veldegem wint. Vorig weekend wonnen we in Damme en dat smaakt naar meer. Ruddervoorde zal natuurlijk ook voluit voor de overwinning gaan, want zij kunnen zich geen twee wedstrijden na elkaar puntenverlies permitteren. Het wordt een leuke pot voetbal.”

Winnen allerbelangrijkste

Voor Daring Ruddervoorde is enkel een overwinning goed genoeg en dat beseft Rex Denoo als geen ander. “Gezien onze ambities moeten we zondag in Veldegem de volle buit pakken. Vorige week behaalden we in eigen huis slechts een gelijkspel tegen een stevig Oedelem. We hadden gerekend op een overwinning en die verloren punten moeten we nu recupereren in de derby. Het wordt een pittige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld. Voor velen is dit de match van het jaar. Voor mij is het ook een speciale wedstrijd, maar winnen is het allerbelangrijkste.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten