Nieuwe brug over Watersportbaan stap dichterbij: twee Gentse bedrijven mogen brug bouwen

 ©  Stad Gent

Gent -

De bouw van de nieuwe brug over de Watersportbaan is toegewezen aan een consortium met twee Gentse bedrijven: Aelterman en Denys nv. Dat laat schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) weten. Het bouwproject kost in totaal vijf miljoen euro en moet in 2023 afgerond zijn.

Simon Dekaezemaker

De bouw van de brug over de Watersportbaan is een belangrijk schakel in de fietsas die Gent al jaren maakt tussen de wijken in en rond de Brugse Poort, Mariakerke en Wondelgem en het Sint-Pietersstation. Fietsers zouden op termijn op dat hele traject zelfs voorrang moeten kunnen krijgen.

Twee Gentse aannemers

De brug wordt gebouwd ter hoogte van het dierenasiel aan de Watersportbaan. Via het fietspad langs Malem zal je aan de brug uitkomen en in enkele pedaalslagen kunnen oversteken van daar naar de Zuiderlaan. Voetgangers en lopers zullen de oversteek ook kunnen maken.

Het project was al vergund, maar Stad Gent heeft de bouw ondertussen toegewezen aan een aannemer: het consortium Aelterman, Denys nv en Artes Depret. Dat laat schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) weten. “Dit is de echte start van de bouw van dit belangrijk project.”

5 miljoen euro

De voorbereidende werken zullen dit jaar al van start kunnen gaan. De effectieve bouw van de nieuwe brug zal voor volgend jaar zijn. De planning voor de werken is afgestemd met de roeiclubs die de Watersportbaan gebruiken om roeiwedstrijden door te kunnen laten gaan.

De bouw van de brug staat al jaren op de politieke agenda in Gent. In 2018 schoot het project af na een discussie met de architect over de kostprijs. De bouw van de brug zal 5 miljoen euro kosten, waarvan net geen vier miljoen euro zal voorzien worden door de provincie Oost-Vlaanderen.

LEES OOK. Watersportbaan kreunt onder de populariteit: opvallende ingrepen moeten verkeer veiliger maken

 ©  Stad Gent

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent