Kim Clijsters schenkt inboedel van tennisacademie aan slachtoffers watersnood in Wallonië

 ©  BELGA

Kim Clijsters heeft de inboedel van haar stopgezette Kim Clijsters Academy geschonken aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Vrijwilligers uit haar thuisstad Bree en omstreken brachten de spullen van de tennisacademie tot bij de Waalse gezinnen. Dat schrijft Het Belang van Limburg donderdag en het nieuws wordt door het team vrijwilligers aan Belga bevestigd.

Bron: BELGA

Na de watersnood in Wallonië begonnen heel wat vrijwilligers met het inzamelen van hulpgoederen en fondsen voor de slachtoffers. Zo ook Myrese Jaspers en een team vrijwilligers uit Bree en omstreken, die al tientallen vrachtwagens met spullen naar de slachtoffers brachten.

Ze werden daarom ook door de tante van Kim Clijsters gecontacteerd om de inboedel van de Kim Clijsters Academy naar Wallonië te brengen. De spullen uit de Breese tennisacademie werden vorige week gedemonteerd en opgehaald. Het ging om twee vrachtwagens met onder meer kleerkasten, bureaus, bedden en huishoudtoestellen.

“We kregen van Kim Clijsters het aanbod om het meubilair van haar tennisacademie te schenken aan de getroffen gezinnen uit Wallonië. Dat aanbod hebben we dan ook met beide handen aangenomen”, zegt Myrese Jaspers. “We zijn twee dagen opgereden om alles te verdelen, waarbij we iedere keer 25 gezinnen hebben bedeeld. In totaal heeft ons team vrijwilligers zo weer 50 gezinnen gelukkig gemaakt.”

Na 13 maanden breit Jaspers nu een einde aan haar hulpactie voor Wallonië. “Meer dan een jaar werd er massaal gedoneerd uit alle hoeken van Limburg, waarvoor onze grote dank”, vertelt ze nog. “Maar nu is het tijd dat we opnieuw ons werk hervatten en de mensen in Wallonië weer de draad laten oppakken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten