Na twee gevallen van agressie geen afvalophaling meer in wijk in Schaarbeek

Themabeeld ©  DVH

In de wijk rond het Liedtsplein in Schaarbeek is de vuilnisophaling momenteel gestopt. Dat meldt schepen van Netheid Deborah Lorenzino donderdag. Net Brussel neemt die beslissing, nadat afgelopen dinsdag twee van haar ophalers fysiek werden aangevallen. Het is al het derde geval van agressie tegen vuilnisophalers in de wijk in de afgelopen vijftien dagen.

jvhBron: BELGA

Dinsdag in de vroege ochtend werden twee vuilnisophalers van Net Brussel fysiek aangevallen en bedreigd met een mes in de wijk rond het Liedtsplein. “Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht om hun blessures te laten verzorgen, maar gelukkig zijn ze niet zwaargewond”, zegt schepen Lorenzino.

Het is niet het eerste voorval in deze wijk in Schaarbeek. Op 24 augustus werden twee personeelsleden van Net Brussel geslagen met een schep en moesten ze naar spoed overgebracht worden. Op 30 augustus werd een vuilnisophaler bijna aangevallen door mensen die uit een café kwamen, maar hij kon ontkomen. De maat is nu vol voor de ploegen van Net Brussel, want zij hebben de vuilnisophaling in de wijk stopgezet.

De gemeente Schaarbeek zou op 6 september al een spoedoverleg gehad hebben met Net Brussel en enkele voorstellen gedaan hebben, maar schepen Lorenzino geeft aan dat ze nog wacht op een antwoord.

“De discussies zijn aangevat en de maatregelen worden bestudeerd”, verduidelijkt Donald Leclau, woordvoerder van Net Brussel. “Op dit ogenblik kunnen we het respect voor onze vuilnisophalers en voor hun veiligheid niet garanderen in deze wijk”, aldus Leclau.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten