Voetbal 4de provinciale A KV Koksijde Oostduinkerke - FA Nieuwpoort

Ondanks zwarte bladzijde in Nieuwpoort kijkt KVKO-coach Marc Dawyndt uit naar derby: “Ik heb zeker geen revanchegevoelens”

Marc Dawyndt mikt met KVKO op promotie. © Bart Vandenbroucke

Koksijde -

KV Koksijde Oostduinkerke begon uitstekend aan het nieuwe seizoen door met 1-4 te gaan winnen bij Zarren, een ploeg met titelambities. De fusieclub lijkt dan ook helemaal klaar voor de komst zondag van de buren uit Nieuwpoort.

Amaury Verdruye

“Ik ben zeer tevreden over onze start”, opent coach Marc Dawyndt. “We wisten dat Zarren een heel moeilijke verplaatsing zou worden, zeker als openingsmatch. Ik had vooraf gezegd dat alles wat we daar zouden halen, bonus was. We moeten ook wel eerlijk zijn: aan de rust had het in plaats van 1-3 ook 2-2 kunnen zijn. Ik zag echter veel werkkracht bij de jongens. Het besef is gekomen dat het niet enkel met mooi voetbal lukt, maar dat er soms ook moet worden gebikkeld voor de drie punten.”

Zondag staat met KVKO-Nieuwpoort niet enkel een echte derby op het menu, het wordt ook een speciale match voor Marc Dawyndt. Hij was enkele seizoenen geleden nog trainer van Nieuwpoort in tweede provinciale. Hij stond met het toenmalige SV zelfs alleen op kop toen hij werd ontslagen: een donderslag bij heldere hemel was het. Later ging Nieuwpoort na wanbetalingen failliet, maar met opvolger FAN probeert men er opnieuw aan de weg naar boven te timmeren.

“Goh, voor mij is het een match zoals een andere”, blijft Dawyndt rustig. “We moeten enkel proberen om de drie punten thuis te houden. Ik heb zelfs heel veel respect voor Nieuwpoort. Het is een volledig nieuwe ploeg en ik sta achter het initiatief van de nieuwe mensen uit het bestuur. Ik heb dus zeker geen revanchegevoelens, integendeel zelfs. Van mij mag Nieuwpoort elke week alle punten pakken. Op twee keer na dan, natuurlijk.”

Chapeau

KVKO haalde vorig seizoen de eindronde en zou dat kunstje maar al te graag overdoen, weliswaar mét promotie naar derde. De fusieploeg wil op termijn opnieuw in eerste provinciale terechtkomen, waar KVKO ook thuishoort. “Natuurlijk, maar je mag niet vergeten dat we nog maar twee jaar zijn herbegonnen, waarvan het eerste jaar met een B-ploeg”, besluit Dawyndt. “We mogen zeker geen stappen overslaan en proberen zo professioneel mogelijk te werken. Dit seizoen mochten we veel nieuwe sponsors verwelkomen en de jeugd speelt al opnieuw in de provinciale reeksen. Een dikke chapeau voor ons bestuur, dat men dit allemaal op zo’n korte tijd kon verwezenlijken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten