Voetbal 3de provinciale A Daring Brugge - Dosko Sint-Kruis

Jonathan Mascaux speelt met Daring Brugge “bizarre derby” tegen ex-ploeg Sint-Kruis: “Ik zal met 21 vrienden op het veld staan”

Jonathan Mascaux is na één jaar bij Sint-Kruis opnieuw een speler van Daring Brugge. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Daring Brugge wil zondag de volle buit pakken in de derby tegen Sint-Kruis. Voor Jonathan Mascaux wordt het een aparte wedstrijd, want hij speelde vorig seizoen nog bij Dosko.

Philippe Decruynaere

Jonathan Mascaux keerde in het tussenseizoen terug naar Daring Brugge, de ploeg die hij één jaar eerder had verlaten om zijn geluk te beproeven bij Sint-Kruis. Dit weekend staan beide ploegen tegenover elkaar in een altijd nerveuze Brugse derby. “Het wordt zondag een heel bizarre wedstrijd voor mij”, lacht de targetspits van Daring Brugge. “Na het coronaseizoen 2020-2021, waarin amper vijf wedstrijden gespeeld werden, besloot ik om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toen ik hoorde dat Sint-Kruis een speler zocht die hun scoringsprobleem kon oplossen, was mijn keuze snel gemaakt. Met Tom Ruytinx als trainer kreeg ik echter weinig speelminuten. Toen hij na de winterstop opstapte, genoot ik wel het vertrouwen van de nieuwe coach en speelde ik zo goed als alle wedstrijden.”

De spits van Daring Brugge geeft eerlijk toe dat hij dit seizoen even goed nog bij Dosko had kunnen spelen. “Toen ik in januari tekende bij Daring Brugge, was ik ontgoocheld omdat ik onvoldoende speelminuten kreeg. Ik wou terug op het veld staan en toen mijn Daring me contacteerde, was mijn keuze snel gemaakt. Ik kende er bijna iedereen en zo goed als alle spelers zijn vrienden. Nadat ik getekend had bij Daring, kreeg ik plots wel mijn kans bij Dosko en scoorde ik regelmatig. In de ploeg heerste een leuke sfeer en ik voelde me daar echt thuis. Ik heb in schoonheid afscheid genomen van de club en dat hoofdstuk op een mooie manier afgesloten. Ik heb via sociale media nog heel vaak contact met de jongens waarmee ik vorig seizoen speelde. Eigenlijk zullen er zondag 21 vrienden van mij op het veld staan (lacht).”

Jennen en plagen

Victor Verheyen, die vorig jaar samenspeelde met Jonathan Mascaux, geeft volmondig toe dat zijn gewezen ploegmaat heel goed in de groep lag. “Jonathan is een toffe gast én een goeie voetballer. Het wordt zondag een blij weerzien. We hebben elkaar deze week al enkele keren gehoord. Uiteraard jennen en plagen we elkaar een beetje, want de derby is voor beide ploegen een topmatch. Zoals elk jaar wordt het een wedstrijd met heel veel duels. We zullen top moeten zijn om de drie punten binnen te halen. Vorig seizoen hebben we twee keer gewonnen tegen onze buren en dat hopen we dit jaar over te doen.”

Beide teams verloren vorig weekend hun openingswedstrijd en zullen er ongetwijfeld alles aan doen om een tweede nederlaag te vermijden. “In Eernegem hebben we onszelf de das omgedaan”, beseft Jonathan Mascaux. “Een tweede keer verliezen is geen drama, maar de eindronde spelen is onze ambitie en dan kan je beter een mislukte start vermijden. Hopelijk staat zondag het geluk aan onze kant. Hoe dan ook, ik zal me amuseren op het veld met al die vrienden rondom mij.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten