Knalrode deelauto’s geland in Gent: betalen per minuut in plaats van per kilometer

 ©  Fred Debrock

Gent -

De Antwerpse deelauto’s van Poppy zijn geland in Gent. Verspreid over de stad kan je sinds deze week tachtig auto’s vinden. In tegenstelling tot de andere deelauto’s die er al waren, betaal je bij Poppy niet per kilometer, maar per minuut.

Fien Lakiere

Vijf jaar na de start in Antwerpen, is autodeelbedrijf Poppy ondertussen ook actief in Brussel, Mechelen en de luchthavens van Zaventem, Charleroi en Antwerpen. Daar komt vanaf nu ook Gent bij. Tachtig deelauto’s staan ter beschikking in verschillende zones van het centrum tot in Gentbrugge, Ledeberg, Zwijnaarde en Wondelgem.

Om een auto te gebruiken, heb je alleen de app van Poppy nodig, die ook werkt als autosleutel. Het bedrijf stelt verschillende automodellen ter beschikking, waaronder ook een elektrische wagen. Je herkent ze aan de (meestal) knalrode kleur en het opvallende logo van Poppy.

39 cent per minuut

Gebruikers betalen per minuut, niet per kilometer. Voor een standaardwagen is dat 39 cent per kilometer. Je betaalt geen instapkosten, maar wel telkens één euro om de auto te ontgrendelen. Er bestaan ook dagpassen en abonnementen. Parkeren in een van de zones is gratis, en ook brandstof zit inbegrepen in de prijs. Je kunt de auto’s gebruiken binnen Gent, maar ook in de rest van België. Voorwaarde is wel dat je hem weer achterlaat in een Poppy zone in Gent of een van de andere locaties.

De komst van Poppy na andere spelers als Cambio, Dégage en Partago werd vorig jaar al aangekondigd. De Stad wil 25.000 Gentenaars laten autodelen tegen 2025, dus een extra speler was erg welkom. “Autodelen biedt een oplossing voor mensen die af en toe een auto nodig hebben, maar geen eigen wagen bezitten”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). “Een wagen delen is goedkoper, groener en neemt minder ruimte in.”

INFO: www.poppy.be

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent