Nooit passata uit de winkel: zo ver gaan Italiaanse Limburgers om de allerbeste tomatensaus te maken
© Inge Kinnet
Nooit passata uit de winkel. Voor heel wat Limburgse Italianen is het een regel waar ze niet van afwijken. En dus gooien ze zich gretig op de duizenden kilo’s San Marzano-tomaten die de Genkse Manuela Rotilio elke zomer uit Italië aanvoert om er volgens hun eigen familierecept de beste tomatensaus van te maken. “Het is de mooiste manier om de band met Italië te behouden.”
Annelies Rutten
Beste van Plus
Lees ook
Hap & Tap.Drie bereidingen van krab met coquille en ingelegde groenten
Vlaamse klassiekers als ‘ballekes in kriekskes’ blijken dan toch niet zo Vlaams
Zo makkelijk bak je een Driekoningentaart
Geen ‘goei kotelet in goe wa boter’, wel gezonde recepten zónder vlees: Jeroen Meus kookt vegetarisch in ‘Groentekost’