Patrick Lefevere glundert na eerste eindzege in grote ronde van zijn ploeg: “Remco Evenepoel heeft zelfs mij verrast”

De historische eindzege van Remco Evenepoel in de Vuelta is ook voor Patrick Lefevere een bijzonder moment. Met zijn ploeg Quick Step - Alpha Vinyl won hij door de jaren heen al talloze grote koersen, maar daar was nog nooit eerder een eindzege in een grote ronde bij. “Hopelijk is dit het begin van iets formidabel”, vertelde de ploegbaas van Remco Evenepoel.

Sam Varewyck en Jan-Pieter De Vlieger

“Zelfs mij heeft hij verrast met de snelheid waarmee hij groeit. Maar dat is een teken van de grote kampioenen”, stak Lefevere meteen de loftrompet op over zijn pupil. “Na Luik-Bastenaken-Luik heeft hij een klik gemaakt. Ik ben zeer content omdat er veel mensen zijn, vooral in Vlaanderen, die altijd klagen en negatief zijn over hem. Dat hij dit en dat niet kan. En nu… Niki Terpstra zegt altijd ‘als je wint, heb je vrienden’. Dat ik vandaag veel vrienden heb? Ik kies mijn vrienden zelf. (lacht)

Het is misschien moeilijk voor te stellen door de talloze overwinningen die zijn team de voorbije jaren aan elkaar reeg, maar toch is het de allereerste keer dat een renner van Patrick Lefevere als CEO een grote ronde wint. “Er werd altijd gezegd dat Quick Step de grootste klassieke ploeg was, maar we zijn hier al eens tweede geworden met Enric Mas en in 2014 werden we in de Giro ook al eens tweede met Rigoberto Uran”, vertelde Lefevere. (Lees verder onder de foto)

 ©  BELGA

“Hopelijk is dit het begin van iets formidabel. Dit doen met een Belgische renner is echt een grote eer. Veel mensen hebben die laatste Belgische eindzege van 44 jaar geleden niet meegemaakt. Ik was er toen wel al, want ik heb nog gereden met Van Impe, Merckx, Maertens en De Muynck. En we zijn nog maar net begonnen. Nu gaan we rustig terugkeren naar het hotel. We gaan zeker iets drinken, maar het echte feest is pas morgen!”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt