Lotte Kopecky grijpt opnieuw net naast winst in Vuelta voor vrouwen, dagzege is voor Silvia Persico

De vierde etappe van de Challenge by La Vuelta is gewonnen door Silvia Persico. De Italiaanse was in de straten van Segovia de snelste in een sprint met een uitgedund groepje. Lotte Kopecky werd voor de tweede opeenvolgende dag vierde.

Sam Varewyck

De heldin van de dag was ongetwijfeld olympisch kampioene Anna Kiesenhofer, die in het begin van de 160 kilometer lange etappe ten aanval trok. Tot haar eigen verbazing volgde er niemand, de Oostenrijkse kreeg een mooie voorsprong. Het peloton bekeek zich zelfs bijna op de taaie Kiesenhofer, die uiteindelijk pas op een kilometer van de finish gegrepen werd.

De eindsprint werd gewonnen door Silvia Persico, die nipt Demi Vollering afhield. Elisa Longo Borghini werd vierde voor Lotte Kopecky. Annemiek van Vleuten kwam even in de problemen vlak voor het einde, maar zette het zelf recht en blijft comfortabel leider. Zonder ongelukken wint zij zondag de Vuelta.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners